Image

«Мені дуже важливо бути корисною для іншого», – тренер Манана Когонія

0 Comments

17 грудня 2019 року, в приміщенні Територіальний центр СО Дніпровського району м. Києва відбувся кульмінаційний захід проекту «З теплих рук до теплого серця».

Люди похилого віку подарували виготовлені власноруч пледи з вовни дітям з інвалідністю, сім’ям у складних життєвих обставинах та родинам загиблих учасників ООС (АТО).

Зустріч розпочалась з привітального слова працівників Благодійного фонду «Карітас-Київ» Ірина Веремейчук та Oksana Varvarych, зокрема слова мала начальник Управління праці та соціального захисту населення Дніпровського району в місті Києві Олександра Соя (Александра Соя).

Урочистості та святкового настрою події надав виступ ансамблю “Вербиченька” Центрального відділення Територіального центру соціального обслуговування населення.

Проект Карітасу Київ «З теплих рук до теплого серця» підтриманий Дніпровською районною адміністрацією та реалізовувався за бюджетні кошти в межах міської цільової програми “Соціальне партнерство”.

Протягом 16 зустрічей у трьох локаціях Дніпровського району люди похилого віку плели своїми руками пледи з грубої шерсті під керівництвом тренера Манани Когонії. До виготовлення пледів було залучено 36 людей літнього віку, які зв’язали 21 плед.

«Для мене цей проект є важливим тому що я відчула себе потрібною. Мені дуже важливо бути корисною не лише для своєї родини, але і для когось іншого» – розповіла тренер по виготовленню пледів Манана Когонія, – Якщо робити добро, то воно повертається».

За її словами, техніка в’язання пледів руками з товстої вовни є особливою, бо саме відчуття роботи дуже приємне. «Вовна приємна на дотик. Вона віддає тепло рукам, а руки віддають тепло душі».

Після дарування пледів сім’ям, учасницям, які їх в’язали, вручили подяки.

«Особисто мене плетіння пледів з вовни мотивувало для подальшого життя, а також робити людям добро. А сьогоднішній жест дарування пледів сім’ям в потребі – він найважливіший. Можна багато чого робити, але складати, до прикладу, у шафу. Але найбільший стимул, найважливіше, коли я щось роблю для іншого. Інший отримує від цього користь. Те, що хтось цим пледом буде користуватися і отримувати задоволення – для мене це дуже важливо», – розповідає учасниця проекту «З теплих рук до теплого серця» 72 річна Людмила.

Організували подію Територіальний центр соціального обслуговування Дніпровського району та Благодійний фонд «Карітас-Київ».

Categories: News | Новини

Залишити відповідь