Image

Майстер-класи, як метод соціальної адаптації дітей ВПО

0 Comments

В межах проекту конкурсу мікрогрантів Карітасу Київ у місті Боярка, селах Тарасівка та Білогородка проходять майстер-класи з виготовлення подарункових коробок, листівок, блокнотів та шкатулок.

Майстер-класи об’єднані проектом «Проведення майстер-класів з дітьми ВПО і їх батьками спільно з дітьми місцевих громад».

Керівник проекту п. Світлана Погорєлова констатує: «Багато дітей ВПО, коли приїхали сюди, знаходились у надто невтішному психологічному стані. Уявіть собі, дитина з батьками потрапила в ситуацію, коли бомбардували Донецький аеропорт. На очах цієї дитини все руйнувалося. Хлопець часто пробуджувався вночі, він боявся. Подібних історій чимало. Ми розуміли, що цим дітям потрібно допомогти адаптувати до нових умов життя. Їм необхідна підтримка».

Саме майстер-класи через творчу роботу сприяють соціальній адаптації а також психологічній реабілітації. Світлана Погорєлова зауважує, що ця форма роботи з дітьми виправдовує себе. Адже результати є очевидними: діти ВПО змінюються, психологічна напруга та страх зникають, вони стають впевненішими у свої сили.

Дана ініціатива здійснюється в межах конкурсу мікрогрантів Карітасу Київ проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», за підтримки BMZ та DCV.

Categories: Новини

Залишити відповідь