Image

«Нульова бідність»

0 Comments


Карітас збирає 1 млн підписів для боротьби із бідністю
12.03.2010
Мережа Карітас Європи, у рамках кампанії «Нульова бідність» (Zero Poverty), ініціювала збір підписів задля спільного подолання бідності у регіоні. Таким чином організатори прагнуть привернути увагу до проблеми як представників влади, так і простих європейців.



 
«Ми, люди в Європі, беремо до уваги, що бідність є проблемою для всіх, – зазначається у зверненні Карітас Європи. – Керівники європейського, національного, регіонального та місцевого рівнів, а також звичайні громадяни несуть відповідальність за визнання і розуміння проблеми бідності та її протидії». Організатори переконані, що принципи справедливості та загального блага є основними.
 
Ініціатори зобов’язуються приділити час, вміння та енергію в політичній, громадській і особистій сферах заради боротьби з бідністю та створення інклюзивного (самодостатнього) суспільства. Мережа Карітас в Європейський рік боротьби з бідністю і соціальним відчуженням, закликає керівників і політиків до здійснення наступних цілей:
  
1) Викорінення дитячої бідності в Європі, починаючи зі скорочення вдвічі числа дітей, що живуть у сім’ях за межею бідності, до 2015 року.   
Рекомендовані заходи: гарантувати дитячу допомогу на кожну дитину, незалежно від статусу її батьків.
  
2) Забезпечення мінімального рівню соціального захисту для всіх, так щоб до 2015 року системи соціального захисту гарантували гідний рівень життя для всіх.   
Рекомендовані заходи: гарантувати гідні пенсії, надбавки хворим людям, які не мають достатніх ресурсів для гідних умов життя.
  
3) Збільшення надання соціальних і медичних послуг шляхом забезпечення рівного доступу (наявність і доступність за ціною) усіх до якісного соціального і медичного обслуговування до 2015 року.   
Рекомендовані заходи: збільшення на 50% доступності соціального житла в Європі, а також надання допомоги на дому ефективного соціального обслуговування.
  
4) Забезпечення гідної праці для всіх – до 2015 року скоротити рівень безробіття нижче 5%.  
Рекомендовані заходи: забезпечити протягом усього життя рівний доступ до професійного навчання та праці; запропонувати соціальну зайнятість тим, хто потребує особливого захисту. 
 
У всіх цих сферах особлива увага повинна бути приділена ізольованим групам, таким як мігранти, етнічні меншини, ВІЛ-інфіковані та інваліди.
  
«Ми надаємо повну підтримку всім, хто діє в інтересах досягнення цих цілей», – підкреслюють ініціатори кампанії «Нульова бідність».
     
Мета полягає в отриманні 1,000,000 підписів – мінімальна сума, необхідна для активації Європейської Громадянської ініціативи (форма участі європейців у формуванні політики Європейського Союзу), передбаченої у Лісабонській угоді.
 
Карітас України закликає підписати петицію і зробити свій початковий внесок у боротьбі із бідністю та соціальним відчуженням. Ваша особиста інформація зберігатиметься у суворій таємниці.

Categories: Новини

Залишити відповідь