Консультативний центр з протидії торгівлі людьми допомагає заробітчанам в Дрогобичі

24 серпня, ми з вами святкували чудове свято – День Незалежності України. Кожного року в цей день наша країна стає синьо-жовтою та уквітчаною вишиванками. Ми радіємо, що маємо і бережемо здобуту волю, радіємо, що над нами є наше рідне синє небо, і під ногами колоситься золота пшениця. Проте, поруч з посмішками та радістю, крокує туга та біль. Це біль заробітчанства, біль, людей, які вже давно не бачили свого неба і не ходили по своїй землі, які повернулись знедоленими та виснаженими, які зникли безвісти та загинули на чужині.

Заробітчанство – це біль нашої країни. Скільки б коштів вони не заробили, втрачають вони завжди значно більше. Вони втрачають безціні речі: дітей, коханих, рідних. Іноді навіть самих себе. В той же час, заробітчани – це прибутковий бізнес для нечесних людей, які наживаються на чужому горі. У сучасному світі їх називають торгівцями людьми, адже вони розпоряджаються людськими життями, як товаром, який можна продати, обміняти чи просто викинути. Це жорстока реальність сьогодення. Серед осіб, які повернулися з за кордону, є багато тих, які пережили знущання та рабство. Вони є серед нас і потребують нашої підтримки. І разом ми можемо їм цю підтримку надати.

Єдине, що від нас потрібно – це не бути байдужими, підтримати і скерувати таких людей до установ, які їм зможуть допомогти. Окрім державних організацій, у багатьох містах є і громадські організації, які надають підтримку трудовим мігрантам. У місті Дрогобич, таку допомогу можна отримати в Благодійному фонді Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, у Консультативному центрі з протидії торгівлі людьми. Кваліфіковані працівники центру нададуть вам психологічну, медичну, та за потреби юридичну підтримку, яка допоможе відновити свій психологічний та фізичний стан і повернутися до звичного життя.

Будь яка співпраця є анонімною та з урахуванням інтересів людей, які звертаються за допомогою.Будьмо уважними та чуйними до чужого горя. Якщо ви бачите чи чуєте, що поруч з вами є люди, які повернулися з закордону і потребують підтримки, будь якої, скеруйте їх у Консультативний центр з протидії торгівлі людьми при БФ «Карітас СДЄ УГКЦ», що в місті Дрогобич, і це буде великою допомогою з вашого боку.

Окрім комплексної реінтеграційної допомоги заробітчанам, працівники Консультативного центру проводять превентивні заходи та мобільні виїзди у ТГ Львівської області. Якщо ви вважаєте, що тема протидії торгівлі людьми є актуальною у вашій громаді, ви можете звернутися з проханням до спеціалістів центру приїхати та провести для вас інформаційний захід.

Контакти Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії: м. Дрогобич, вул. Чорновола 4.

Мобільний телефон: +38067 454 4885

Стаціонарний телефон: +38 0244 22458

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/