Image

Карітас Житомир розпочинає проєкт з відбудови пошкодженого житла

У середу, 10 травня, жителі Народицької громади можуть подати документи для участі у проєкті малого/середнього ремонту домогосподарств, пошкоджених внаслідок російської агресії. Працівники Карітасу Житомир прийматимуть заявки від бенефіціарів. 

Разом з місцевою владою Карітас Житомир зробить виїзди у с.Вязівка, с.Закусили, с.Селець, під час яких можна буде подати заявки. Прийом заявок буде здійснюватись 10 травня в приміщеннях селищних рад. Пізніше плануються виїзди в інші села.

Карітас Житомир реалізує проєкт «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях» у співпраці з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).  

Проєкт забезпечить малий та середній ремонт житла у певних громадах Житомирської області. Так до проєкту можуть подавати заявки жителі Коростенської міської територіальної громади, що постраждали від російської агресії, якщо житло було пошкоджено, але фактично ціле та придатне для проживання. 

Під малим/середнім ремонтом розуміються незначні пошкодження житла, до яких, зокрема, входять:

  • відновлення розбитих вікон і дверей, 
  • обвалення підвісної стелі, 
  • незначні пошкодження даху, 
  • незначний ремонт електрики та водопровідних труб всередині житла тощо. 

Домогосподарствам, які мають незначні пошкодження внаслідок російського вторгнення, дадуть грошову допомогу для ремонту будинків або залучать до проведення ремонту будівельну компанію. Формат надання допомоги буде залежати від потреб домогосподарств, а також він може відрізнятися у різних територіальних громадах.

Звертаємо увагу, що подання заявки на отримання допомоги ще не гарантує отримання грошової допомоги.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь