Image

Карітас Запоріжжя надає допомогу людям похилого віку в буферній зоні

0 Comments

Карітас Запоріжжя надає допомогу найуразливішому населенню буферної зони, а саме людям похилого віку, старше 60 років.

В травні 2020 року розпочато дистрибуцію продуктових та гігієнічних наборів в рамках проєкту «Надання адресної мультисекторальної допомоги людям похилого віку, які проживають в зоні 0–5 км уздовж лінії зіткнення та знаходяться в стані ізоляції через пандемію COVID-19 в Україні, 2020.» за підтримки Українського Гуманітарного Фонду (UHF) при Управлінні ООН з координації гуманітарних справ United Nations OCHA Ukraine.

Соціальні працівники та активісти Карітасу Запоріжжя з 26 по 29 травня здійснювали видачу необхідної допомоги в с. Новомихайлівка, с. Славне, с. Парасковіївка (Мар’їнського району), с. Олександропіль та с. Пантелеймонівка (Ясинуватського району).

Загалом в травні було видано 241 набір. Проєкт є реагуванням на пандемію COVID-19 і їм передбачено різні види допомоги, в залежності від стану здоров’я літніх людей.

Окрім звичайних продуктових та гігієнічних наборів, видаються також:
– продуктові набори для хворих на цукровий діабет;
– спеціальні гігієнічні набори для людей з особливими потребами;
– набір предметів особистого захисту.

Важливе завдання в дистрибуції наборів — це адресна видача допомоги. Спільна робота мобільної команди Карітасу Запоріжжя та місцевих активістів відбувається з обов’язковим дотриманням відповідним протоколів безпеки.

Доставка наборів, у визначенні проєктом населені пункти,
відбуватиметься протягом червня 2020 року. Загалом допомогу отримають 808 осіб, віком старше 60 років.

Детальніше дізнатися про діяльність проєкту можна за телефоном гарячої лінії: +38 050 394 00 38.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь