Image

Карітас у Львові: «Спасибі за велику допомогу»

0 Comments

Австрійська газета «Крона» відвідала установи Карітасу у Львові. Завдяки їх роботі багато біженців мають житло, їжу та речі першої необхідності.

«Без Карітасу ми б не змогли цього зробити», – наголошує Марта. Насправді вона вчителька, зараз доглядає за біженцями у своїй школі.

Виснажена жінка розповідає нам про свої страждання. «Я вдячна за допомогу, інакше я б не впоралася з трьома своїми дітьми. Мій чоловік хворий», – каже 35-річна жінка, яка приїхала з Харкова вісім днів тому. Зараз у школі мають дах над головою від 30 до 60 біженців. Тут вони отримують їжу та місце для ночівлі. «Ми намагаємося створити таку атмосферу, щоб вони не думали про страх війни. Принаймні не цей час», – каже Марта, яка перебуває у постійному контакті з Карітасом Львів.

Пожертвування з усього світу

У центрі Львова біженці можуть запастися найнеобхіднішим. Гори одягу, взуття та засобів гігієни збираються у невеликій кімнаті. Пожертви з усього світу, звичайно ж, і Австрії. «Без цієї допомоги я б не знала, що робити. Нам довелося бігти стрімголов, ми втратили все. Ми запакували в рюкзак лише найважливіші документи», – каже Альвіна. «Дякую за велику допомогу, вона дуже важлива для нас».

Щодня сюди приходить близько 100 людей. Багатьом, але не всім, можна допомогти, тому що бракує необхідних речей. «Терміново потрібна постіль, підгузки та засоби гігієни», – каже одна з жінок. Вона – одна з працівників (загалом їх 21). Вони дбають про людей, які потребують допомоги Карітасу у Львові. Тамара – одна з них, психолог за освітою. Жінка доглядає дітей та підлітків, які приїхали із зон бойових дій. «Багато з них травмовано».

«Європа має знати, що тут відбувається»

Нині вони живуть у колишньому дитячому садку, де Ганна годинами стоїть біля плити. Готує щодня приблизно 200 порцій. Загалом Карітас у Львові опікується в середньому 300 людьми.

«Дуже важливо, щоб ви були тут. Європа має знати, що тут відбувається», каже Іван, який покинув роботу у Берліні, щоб допомогти своїй рідній країні.

Джерело: https://www.krone.at/2657846


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

    

Categories: News | Новини

Залишити відповідь