Взаємодія заради стійкості: у Києві відбувся «Форум соціального служіння»

У Києві відбувся Форум соціального служіння Києво-Галицької Митрополії УГКЦ «Взаємодія заради стійкості». Провели його у 91 річницю народження Блаженнішого Любомира Гузара.

У Патріаршому Соботі Воскресіння Христового зібралось близько ста учасників з різних частин України, аби обговорити особливості соціального служіння церкви в умовах війни.

Зранку учасники заходу взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Василій Тучапець, Голова Відділу соціального служіння УГКЦ.

Спікерами панельних дискусій під час Форуму були Президентка Карітасу України Тетяна Стванича, Патріарший економ УГКЦ о. Любомир Яворський, директорка БО «Українська освітня платформа» Мар’яна Кащак, Національний делегат лицарів Колумба в Україні Юрій Малецький, а також синкели соціального служіння архиєпархії та екзархатів Київо-Галицької митрополії УГКЦ.

У Форумі взяв участь Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Він наголосив, що митрополія сьогодні обертає своїм служінням найбільш зранені частини України, а ця подія є нагодою підтвердити бажання Церкви служити стільки, скільки цього буде необхідно.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/