Image

Карітас Краматорськ дітям буферної зони

0 Comments

Осінь радує нас приємними довгоочікуваними зустрічами, гарною погодою та неймовірним бажанням спілкуватися, ділитися емоціями та враженнями. Пропонуємо зустрічати осінь разом з Карітасом. Веселі ігри, творчі заняття, майстер класи, спортивні змагання – все для того, щоб об’єднувати і дарувати радість!

Наразі проєкт «Стійкість та Розвиток» продовжує роботу з дітьми у школах буферної зони. Карантинні обмеження накладають на Карітас певні зобов’язання, яких ми дотримуємося ( заняття на свіжому повітрі (по можливості), дезінфекція поверхонь, обробка рук антисептичними засобами, обмежена кількість дітей у групі, провітрювання приміщень та інше). Діти з розумінням ставляться до ситуації. Адміністрація шкіл також сприяла процесу початку роботи проєкту.  

Перед нами стоїть важлива задача, не тільки змістовно наповнювати вільний час дітей, привносити в нього розвивальний компонент, дбати про безпеку, а й працювати на досягнення мети проєкту – поліпшення психосоціального благополуччя дітей, зміцнення їх життєстійкості.

Тому на заняттях соціальні працівники активно використовують вправи з «Безпечного простору» НаУКМА. Окрім того на локаціях психолог проводить групові заняття (згідно плану роботи психолога) та індивідуальне консультування (на запит батьків).

«Чудово, коли можна спілкуватися та займатися тим, що тобі подобається. Я спочатку переживала, що мені буде не цікаво, але я помилялась. Всі діти і дорослі різні і у кожного є свій цікавий досвід. Мені подобається допомагати соціальним працівникам в проведенні занять. А ще заняття з психологом дозволили мені більше дізнатися про свої почуття», ділиться Христина , учениця 8 класу.

Сестрички Ангеліна і Каріна з смт. Луганського розповідають: «Ми кожного дня приходимо на заняття Карітас. Обожнюємо тут проводити час. Аня і Даша – соціальні працівники дуже добрі та веселі. Вони завжди готують для нас цікаві вправи та завдання».

Робота ІІ фази проєкту добігає кінця. Попереду нові цілі, нові етапи, нові виклики. Маємо надію, що частинку щасливих моментів з Карітасом діти заберуть з собою в життя у вигляді теплих спогадів, гарних друзів, отриманих корисних навичок і позитивного досвіду.

Діяльність здійснюється в межах проєкту Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України в 6 населених пунктах – с Луганське, смт. Миронівский, с. Берестове, с. Верхньокам’янське та с. Званівка, с. Орлівка в Донецькій області.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь