Image

Карітас ініціював збір коштів для ремонту Коломийської дитячої лікарні

0 Comments

Днями на Українській біржі благодійності зареєстрували проект «Діти заслуговують на краще», який здійснює Карітас України.

Ініціатива полягає в тому, щоб зібрати кошти на 10 нових ліжок та матраців для Коломийської дитячої клінічної лікарні.

В описі проекту зазначається, що бюджет держави на придбання нових меблів чи обладнання дуже скромний. Половина пацієнтів, які потрапляють до цього медзакладу – це діти із багатодітних, кризових та малозабезпечених сімей, а також напівсироти. Тобто це та категорія населення, яка і так живе не в найкращих умовах.

«Педіатрія знаходиться на 3 поверсі дитячої лікарні. Сьогодні у відділенні роблять ремонт. Для покращення умов перебування пацієнтів, у відділенні зробили додатково ще п’ять палат, всередині яких є туалет», – розповідають у Карітас Коломия.

Варто зауважити, що коштів, які виділила держава, вистачає лише на ремонт, але і тут не обійшлося без меценатів.

«Ми хочемо відкрити педіатрію як нове, сучасне та комфортне перебування для батьків та їхніх дітей під час недуги. Для нас важливим є оновлення меблів, адже їх не міняли ще з Радянського Союзу, тільки ремонтували. Зараз у палатах ліжка з пружинами, які прогинаються, матраци старі та не підлягають використанню. Наші діти такого не заслуговують», – каже головний лікар дитячої лікарні Олег Токарчук.

Для покращення умов потрібно замінити близько 70-ти ліжок, вартість одного сягає орієнтовно 5 тисяч гривень. Це без урахування матраців і тумбочок, які також потребують оновлення. Лікарі та небайдужі батьки роблять все можливе, але таку суму зібрати поки не в змозі. Саме тому звертаються та просять Вашої допомоги.

Щоб підтримати проект «Діти заслуговують на краще», достатньо перейти за ПОСИЛАННЯМ на сайт біржі благодійності, натиснути кнопку підтримати й перерахувати певну суму коштів, тим самим долучившись до збору коштів, для покращення діткам умов перебування у Коломийській лікарні.

Categories: Новини

Залишити відповідь