Image

Карітас дає можливість для педагогів розвиватись професійно та особистісно

0 Comments

Необхідність розвитку продиктована і світовим принципом освіти впродовж життя, який дозволяє лишатись конкурентоспроможним фахівцем, і освітніми реформами, які потребують професійних педагогів. Ми впевнені у важливості та користі Програми, і запрошуємо освітянську спільноту шкіл проектних локацій спробувати на собі активності, які програма пропонує. Це групові зустрічі «Відкриті діалоги» та індивідуальні супервізії.

«Програма професійного зростання та емоційної підтримки педагогів» вже перейшла в свою активну фазу. Вчителі проектних шкіл вже почали використовувати індивідуальну та групову супервізію. Діяльність проводять спеціалісти, які пройшли навчання від НаУКМА. Вони почали впроваджувати інструмент супервізії в своїх навчальних закладах.

За лютий 2021 року 13 навченими супервізорами, проведено вже 49 «Відкритих діалогів», учасниками яких стало 310 вчителів, а 45 педагогів спробували на собі інструмент індивідуальної супервізії.

Програма поширює позитивний досвід Карітасу із профілактики емоційного вигорання серед педагогів, пов’язаного із роботою у непростих умовах, а також підвищення їхньої стресостійкості та опанування сучасних підходів до побудови дружнього до дитини емоційного середовища у школі.

Школи, де реалізовується програма – 13 шкіл Донецької та Луганської областей.

Дана Програма реалізується в рамках проєкту «Психосоціальний супровід для дітей та батьків/опікунів в буферній зоні на сході України», за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» та партнерів «Карітас Австрії» та Національного університету «Києво-Могилянська Академія» (НаУКМА).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь