Image

ІГС мають право безперешкодно залучати волонтерів до своєї діяльності

0 Comments

Саме таку позицію відстоює Карітас України у партнерстві з провідними інститутами громадянського суспільства (ІГС)

На розгляді Верховної Ради України перебуває законопроект № 4521 від 18.12.2020, яким парламентарі хочуть суттєво ускладнити та обмежити можливість залучення волонтерів громадськими організаціями. Бюрократичні процедури щодо отримання різноманітних дозволів, тривалі терміни розгляду документів для залучення іноземних волонтерів, які передбачені цим законопроектом, призведуть до різкого зменшення кількості волонтерів, які зможуть залучатися ІГС.

Змінами, зокрема, передбачено:

•   ускладнення процедури залучення іноземних волонтерів;

•   ускладнення процедури залучення іноземних волонтерів релігійними організаціями;

•   тривалий процес залучення іноземних волонтерів;

•   відсутність можливості оскарження відмови в залученні іноземного волонтера;

•   подвійна перевірка іноземців та осіб без громадянства, які вже перебувають на території України і бажають долучитися  до волонтерської діяльності;

•   неефективний механізм підтвердження доброчесного волонтерства.

Волонтерство є одним із важливих напрямків діяльності організацій мережі Карітасу, тому нам вкрай важливо мати сприятливе законодавче підґрунтя, яке гарантуватиме нам можливість вільного та всестороннього залучення волонтерів до нашої діяльності на благо наших бенефіціарів.

Враховуючи вищевикладене, просимо усіх небайдужих долучитися до підписання спільної заяви ОГС щодо непідтримання законопроекту №4521.

Карітас України вже долучився до її підписання!


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь