Image

Готові перемагати, – як команди готуються до Кубку Карітасу

0 Comments

Цьогоріч відбудеться 5 ювілейний Кубок Карітасу з вуличного футболу, – свято спорту для дітей з кризових родин традиційно організовує волонтерська команда Карітасу України, за підтримки Української асоціації футболу. «Кубок Карітасу» було започатковано у 2016 році. Тоді між собою змагалися діти та підлітки з п’яти міст України. Щороку географія заходу розширялась, і вже у 2018 році у змаганнях взяли участь понад 110 учасників з 11-ти команд із різних регіонів України. На жаль, у 2020 році змагання не проводились через карантинні обмеження.

Особливістю турніру «Кубок Карітасу» є те, що в командах грають хлопці та дівчата, незалежно від рівня підготовки та соціального статусу. Підлітки з кризових родин, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах: вони мають дещо слабші початкові умови і відвідують молодіжні центри Карітасу у своїх містах, де отримують психологічну підтримку, працюють над характером.

Напередодні змагань ми розпитали наставників команд про те, як вони готуються до Кубку.

Як розповів Сергій Кобялковський з Карітасу Броди, команда не мала можливості повноцінно тренуватись та брати участь у змаганнях через карантинні обмеження. «Команда з Бродів двічі була чемпіонами Кубку Карітасу у 2017 та 2019 роках, але для багатьох дітей це зовсім новий досвід. Діти дуже переживають перед змаганнями, готуються, хочуть виступити якнайкраще. Однак будь який результат – це новий досвід, який допоможе команді надалі працювати над собою та стати ще кращою у майбутньому», – розповів тренер команди.

Команда Карітасу Броди, переможці Кубку Карітасу 2019 року

«Білі Леви» з Карітасу Львова – теж досвідчені учасники Кубку Карітасу, тепер їх тренує колишня учасниця команди Маргарита Дружиніна. За її словами усі націлені на успіх – при чому успіх це не обов’язково перемога, це перш за все проявити себе як згуртована команда та викластись на максимум. «В процесі тренувань ми приділяємо чимало уваги не лише фізичній підготовці, але й зміцненню командного духу, бо це чого учасникам турніру часто не вистарчає, а ще працюємо над повагою до суперників, – це теж важлива складова взаємодії та підтримки між гравцями», – розповіла тренерка «Білих левів».

Команда Карітасу Волинь вперше братиме участь у змаганнях, як пояснює координаторка проектів для дітей та молоді Вікторія Скриннікова, оскільки це перший Кубок Карітасу для команди, то діти, без сумніву, переживають – дехто навіть вперше в житті побуває в Києві. «Команда щодня тренується, і готується перемагати. Окрім занять безпосередньо на футбольному полі, діти пройшли тренінг з позитивної комунікації. Для злагодженої гри потрібна згуртована команда, що готова взаємодіяти та впевнено йти до перемоги», – поділилась Вікторія Скриннікова.

Карітас Волинь

Ще одним новачком на Кубку Карітасу буде команда Карітасу Чернівців. За словами тренера команди Юрія Крафта, участь в змаганнях це виклик як для дітей з Буковини, так і для осередку Карітасу загалом, але всі збираються до Києва зі значним ентузіазмом і вірою в перемогу.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь