Image

Гаряча їжа та турбота: як працює благодійна їдальня Карітасу в Івано-Франківську

Благодійна їдальня за адресою вул.Лесі Українки, 1 працює вже 30 років. Щодня тут годують тих, хто має потребу в їжі. З початком війни черги тут лиш збільшуються.

Розраховувати на гарячий обід у їдальні можуть багатодітні родини, люди поважного віку, люди з івалідністю, внутрішньо переміщені особи, які у потребі.

Порції пакують в білі пінопластові коробки, які поскладані у стоси. Працівники організації та волонтери готують списки, за якими переселенцям роздаватимуть їжу.

Волонтери розповідають, що у перші тижні повномасштабного вторгнення за обідами приходило 1200-1500 переселенців щодня. Зараз їжу видають лише певним категоріям: старші за 60, люди з інвалідністю, самотні матері з дітьми. До війни було не більше 300. Також частину порцій передають у Крихівці для дітей з інвалідністю.

Годують звично до 14:00, але насправді й довше, поки всі в черзі не отримають порцію або поки не закінчиться їжа. Благодійна їдальня працює лише у будні, субота й неділя – вихідні.

На початку війни обіди видавали всім, хто мав довідку ВПО. Пізніше, коли їдальня уже не могла впоратись з кількістю охочих поїсти, цю можливість обмежили лише до пільгових категорій. Для того, щоб отримувати безплатне гаряче харчування, потрібно зареєструватися у Карітасі. Тут присвоюють номер, який треба називати для отримання порції.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь