Image

На Прикарпатті в історичній будівлі облаштовують прихисток для вимушених переселенців

В Надвірнянському районі функціонуватиме прихисток для людей, постраждалих через війну. В смт.Битків, Пасічнянської громади разом з Пасічнянською сільською радою активно проводить ремонтні роботи в майбутньому шелтері.

У будівлі, зведеній на початку XX століття, зможуть тимчасово мешкати 110 людей. Зараз у ньому проводять активну фазу ремонту: перекривають покрівлю, здійснюють внутрішні роботи й також модернізують систему опалення. Будинок хоч і розташований далеко від населеного пункту, але має водопостачання, каналізація та газ. Вся інфраструктура дозволяє людям комфортно жити.

Для переселенців волонтери облаштовують 16 кімнат. У них зможуть жити 110 людей. У користуванні нових мешканців будуть два поверхи, кухня, пральня та дитяча відпочинкова кімната. У будівлях, розташованих поряд з майбутнім шелтером, громада планує зробити пекарню та швейний цех.

«Такого роду проекти також мають значний позитивний вплив на розвитку громади. Маю надію, що вже незабаром в цьому приміщенні, яке не функціонує вже довший час, знову вируватиме життя і люди почуватимуть тут себе в безпеці і комфорті», – зазначив Пасічнянський сільський голова Андрій Гунда.

Приміщення історичне – його звів на початку XX століття польський магнат, раніше у ньому розташовувалося правління нафтової компанії.

Для реконструкції запросили архітекторів, каже логіст благодійного фонду “Карітас Надвірна” Василь Будзак. Вони розробили планування, яке забезпечує збереження історичної цінності приміщення. У деяких кімнатах залишать старі пічки з кахлю та дерев’яні сходи.

За його словами, бюджет об’єкта складає понад 2 млн грн і реалізували його за підтримки іноземних партнерів з фонду “Карітас Корея”. Капітальний ремонт у будинку планують завершити наприкінці лютого. 

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь