Image

Директор Карітасу Чернівецької єпархії став волонтером року

0 Comments

Капелан із Чернівців став лауреатом Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018». Отця Василя Гасинця відзначили у номінації «Волонтер року» (2 місце).

Священик розповів, що ця номінація стала для нього сюрпризом, адже він навіть не знав, що його зареєстрували для участі у конкурсі.

«Я дізнався про це випадково. Я був на фронт, коли мені зателефонували з Києва і сказали, що треба підтвердити реєстрацію у конкурсі», – розповів священик.

Василь Гасинець – священник Української греко-католицької церкви в Чернівцях, військовий капелан, директор місцевого осередку Карітасу. Відомий тим, що традиційно їде на Схід із допомогою для воїнів на передовій.

Нагадаємо, що 16 квітня цього року у колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулась церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018».

Серед 964 заявок, які надійшли на електронну адресу конкурсу, Національна експертна рада та більше ніж 40 залучених зовнішніх експертів визначили найкращих благодійників в Україні.  Цьогоріч учасники конкурсу подавали свої заявки в 23 номінації.

Варто зазначити, що Карітас Харків посів 2 місце в номінації «Благодійність в соціальній сфері».

На регіональний етап конкурсі «Благодійна Львівщина 2018» надійшло 37 заявок у 11 номінаціях. Карітас Львів посів 2 місце в номінації “Регіональна благодійність” та 3 місце в номінації “Благодійність у соціальній сфері”.

Регіональним партнером Асоціації благодійників України у проведенні конкурсу в Запоріжжі виступив Карітас Запоріжжя.

Карітас Полтава виступив організатором церемонії нагородження першого регіонального конкурсу «Благодійна Полтавщина 2018», яка відбулась 10 квітня 2019 року в приміщенні Полтавського художнього музею імені М. Ярошенка.

Повний список переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018»

Categories: Новини

Залишити відповідь