Image

Дрогобицькому Карітасу – 25 років!

0 Comments

4 жовтня на території колишньої військової частини біля с. Добрівляни, де сьогодні знаходиться ЗРЦ «Назарет», спільнота для бездомних «Наша Хата» та реколекційний центр Омеляна Ковча відбулося святкування з нагоди 25-річчя створення Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Свято розпочалося в храмі Блаженного Омеляна Ковча із Божественної Літургії, яку очолив владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії на запрошення правлячого архиєрея Ярослава (Приріза).

Владика у своїй проповіді зазначив: «Важливо, щоб наш «Карітас» і всі благодійники пам’ятали про Слово Боже, можемо говорити багато прекрасних слів, робити багато гарних діл, але Церква у своєму  найпершому і найбільшому покликанні має голосити Боже Слово, тому Ісус нас торкається через Нього. Усім вам, працівникам, які служите на славу Божу, бажаю побачити плоди вашої праці і відчувати свою потрібність».

На завершення Літургії директор Карітасу СДЄ о.Ігор Козанкевич склав щиру подяку священнослужителям (понад 20), серед яких були директори Карітасів з усієї України, місцевій та районній владі, а також жертводавцям та гостям з різних регіонів України.

Владика Ярослав (Приріз) передав ювілейні грамоти для директора, працівників та волонтерів, в якій подякував їм за невтомну працю у соціальному служінні Церкви.

Свято продовжили: молитва за зцілення, святковий обід, приготований у християнському кафе «Витанія» та концертна програма за участю музичних колективів і артистів.

На свято прибули понад 300 гостей, які приїхали висловити слова підтримки та подяки керівництву та працівникам Карітасу СДЄ за ці 25 роки сумлінної праці.

Організатори дякують всім гостям, волонтерам і працівникам за участь у святі, жертовність та співпрацю.

https://www.facebook.com/vartogalnews/videos/285876702055031/

 

Уляна Яжик,

прес-служба БФ «Карітас СДЄ»

Categories: Новини

Залишити відповідь