Image

Центр “Дивовижні долоні” – місце в якому турбуються про особливу молодь

0 Comments

Вже понад 13 років при Благодійному Фонді Карітас Самбірсько-дрогобицької Єпархії успішно діє центр денного догляду та соціальної реабілітації для молоді з вадами інтелектуального розвитку «Дивовижні долоні».

Основною метою діяльності центру є допомога людям з особливими потребами в особистому розвитку в усіх сферах, для того, щоб здобути можливість стати самостійними та повноцінними громадянами суспільства, а також попередити і мінімізувати наслідки настання складних життєвих обставин для таких осіб та їхніх сімей.

Центр щоденно відвідують близько 20 осіб від 17 до 45 років з Синдромом Дауна і з легкими та середніми степенями інтелектуальних порушень.

В Дивовижних Долонях молодь вчиться вишивати ікони та картини з бісеру, виготовляти різні прикраси, також щодня приймають участь в приготуванні обіду.

Для наших підопічних проводяться заходи по набуттю соціально-побутових навичок: прання, догляд за собою, вміння дотримуватися правил дорожнього руху, базові навики поведінки в соціумі, базові знання про місто і країну де вони живуть тощо.

Також кілька разів на рік відбуваються інтеграційні поїздки.

Важливою частиною роботи з нашими друзями є духовна складова. Кожен день в центрі розпочинається з молитви і подяки Господу за все, що він дає в житті. Раз на місяць проводиться катехизація. Для нас головне навчити цих людей жити з любов`ю та радістю. Бо кожна людина, яка є в цьому світі має право на здорове та щасливе життя і наша місія допомогти створити таке життя нашим друзям.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь