Image

Допомога хворим на туберкульоз

0 Comments


Медичне обладнання для туберкульозного санаторію
Керівник Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії Сергій Триф’як передав адміністрації туберкульозного санаторію «Садгора» в м. Чернівці медичне устаткування на загальну суму 54 тисячі гривень. Чернівецький дитячий



тубсанаторій має нині гостру потребу в оновленні застарілого медичного обладнання для ефективної діагностики і лікування хворих. Адже щороку тут проходять лікування тисячі потребуючих жителів не лише Чернівців, а й Івано-Франківської та суміжних областей.

З 1995 року в Україні зареєстрована епідемія туберкульозу. Сьогодні епідемічний стан спостерігається не тільки на Україні, але й у багатьох інших країнах світу, де зафіксовано низький рівень життя. До таких віднесені всі посткомуністичні держави, більшість країн Африки і Азії.

Один хворий на туберкульоз може інфікувати в середньому 10–15 здорових осіб, а якщо він знаходиться в школі, театрі чи в громадському транспорті, – ця цифра зростає. Ось чому Всесвітня Організація Охорони Здоров’я в 1993 році проголосила туберкульоз глобальною небезпекою.

Проблему із браком коштів для якісного лікування дітей хворих на туберкульоз помітили представники Ротарі Клубу м. Барнебі, Канада, під час свого перебування в Україні минулого літа. Вони й стали спонсорами придбання нового медичного устаткування для туберкульозного санаторію. Працівникам Карітасу було доручено дослідити ситуацію і потреби санаторію, після чого було закуплено найнеобхідніші апарати для лікування хворих: магнітно-резонансний апарат «Полюс-4», апарат для магнітно-лазерної терапії, апарат «Ампліпульс», УВЧ-апарат, 4 інгалятори та фотоелектроколориметр відтепер є власністю маніпуляційної кімнати та кімнати для фізпроцедур в тубсанаторії Чернівців.

За словами Сергій Триф’яка, реалізація даного проекту є першою ластівкою у співпраці з медичними закладами Чернівців. Адже Карітас України протягом багатьох років здійснює роботу в сфері охорони здоров’я, і планує її розвивати і надалі.

28 лютого в санаторій «Садгора» прийшли подякувати за щедрий дар представники місцевої обласної та міської влади. Також був присутній священик греко-католицької громади Коломийсько-Чернівецької єпархії, який освятив обладнання для довгої і вірної служби на благо людей.

Довідка:
Ротарі Клуб – це нерелігійне і неполітичне об’єднання професіоналів і бізнесменів для здійснення гуманітарних проектів, розвитку високих етичних стандартів в професійній сфері, допомоги у встановленні миру і доброї волі на всій планеті.
Перша організація Ротарі була заснована в 1905 році в США. Нині об’єднання налічує понад 32,000 клубів і близько 1,3 млн. ротаріанців в 166 країнах світу.
Гасло членів клубу Ротаріє є «Служіння понад власне Я».
На Україні сьогодні діють 37 Ротарі Клуби. Основними напрямками діяльності українських Ротарі Клубів є програми в сфері освіти та охорони здоров’я, допомога дитячим закладам. Багато програм реалізується в співпраці з партнерськими Клубами з США, Канади, Нідерландів, Швеції, Франції та інших країн.

Адреса санаторію «Садгора»: вул. Підкови Івана, 11, м. Чернівці, 58000.
Контактні телефони: +38 (0372) 590361, +38 (0372) 590396

Categories: Новини

Залишити відповідь