Image

Реформуючи законодавство

0 Comments
В Україні прийнято законопроект про благодійництво
25.05.2011
Верховна Рада 17 травня у першому читанні ухвалила за основу проект Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» № 6343. За таке рішення проголосували 238 народних депутатів.
«Народні депутати сьогодні зробили важливий крок, проголосувавши за законопроект про благодійництво. Як відомо, у світовому рейтингу благодійності Україна займає 150 місце серед 153 країн. Прийнятий законопроект покликаний залучити максимальну кількість українців до вирішення соціальних проблем країни, об’єднувати зусилля та капітали для гуманітарного розвитку країни», – підкреслив Максим Лациба, керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень.

Цей законопроект дуже важливий в умовах фінансової кризи і неефективного бюджетного фінансування соціальних закладів. Законопроект дає можливість залучити приватні кошти для вирішення соціальних, суспільно важливих проблем.

Метою законопроекту є забезпечення сприятливих умов для утворення і діяльності благодійних організацій, захисту прав благодійників та набувачів благодійної допомоги.

Законопроект передбачає ліквідацію основних перепон на шляху до благодійництва: надзвичайно складна, забюрократизована процедура реєстрації благодійної організації чи фонду; територіальні обмеження, які міжнародна спільнота давно визнала незаконними; важка процедура оформлення та передачі благодійної пожертви.

Довідка:

Законопроект «Про благодійництво» № 6343 був поданий на розгляд Верховної Ради народними депутатами Юлією Льовочкіною, Олександром Фельдманом, Олегом Зарубінським та Лесею Оробець 26 квітня 2010 року. УНЦПД, який з 2008 року бере участь у робочій групі по реформуванню благодійного законодавства, долучився до розробки цього законопроекту. Проект закону підтриманий одинадцятьма найбільшими благодійними фондами України. На сьогодні в Україні діє Закон «Про благодійництво і благодійні організації», ухвалений у 1997 році.

Взято з http://blagozakon.org.ua/?p=1716#more-1716

Categories: Новини

Залишити відповідь