Image

Трудове навчання в Карітасі Київ

0 Comments

В Києві розпочались майстер-класи “Школа життєвих умінь” 
01.05.2011
З початком весни у Києві в рамках проекту “Мобільна робота з молоддю в Україні” почала діяти так звана “Школа життєвих умінь”. Відтепер паралельно з іншими навчальними та

просвітницько-профілактичними програмами працівники Карітасу сприяють розвитку життєво важливих
навиків у рамках своєрідних виробничих міні-майстерень. Фахівці різних
спеціальностей пропонують дітям уміння і навички, які обов’язково
згодяться в житті: кулінарія, по
шиття дрібних виробів і ремонт одягу,
виконання господарських ремонтних робіт, виготовлення виробів з дерева
та інше.

 
Програму «Кулінарний майстер-клас» розпочали з приготування добре відомої всім страви – картопляні зрази. Основний склад учасників кулінарних майстер-класів – дівчатка-підлітки. З кожною новою стравою дівчата стають все більш обізнаними в українській кухні, здобувають досвід і впевненість в приготуванні дедалі складніших страв, – різні види холодних закусок, вареників, котлет, пампухів тощо.
 
«Навчитися швейним премудростям наші підопічні можуть у швейній майстерні. Спочатку ми навчали дітей виготовленню різних сувенірів, гарних дрібничок, а з квітня займаємось в рамках повноцінних швейних майстер-класів», – розповідає працівник Карітасу Київ Ольга Маяровська.
 
Інший працівник Карітасу провів уже три майстер-класи з навчання навикам господарювання. «Ці заняття умовно називаємо “Чоловік-господар”. Перше заняття відбулось на початку квітня, і на ньому підлітки навчались базовим способам роботи з теслярським інструментом, деревом. В результаті чоловічих старань юні майстрині з художніх занять отримали поличку для виробів декупажу та сувенірів. На другому занятті більш юні хлопці скрутили табуретку», – ділиться Олександр Миколайович.
 
Приємно, що трудові заняття стають подією не лише для учасників, а й для інших дітей, які спостерігають за роботою або користуються результатами праці. Участь у майстер-класах в “Школі життєвих умінь” є не лише обов’язком, не лише корисною справою, але й приємністю. Це досягається завдяки зацікавленості та досвіду працівників, які проводять заняття, також завдяки доброзичливій атмосфері, що панує в Соціальному центрі.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь