Image

Прощаючись із різдвяними святами

0 Comments


Маланка в Івано-Франківську
23.02.2011

Для працівників Карітасу Івано-Франківськ вже стало традицією організовувати тематичні зустрічі, які мають на меті  діалог між поколіннями. Таким чином люди старшого віку  передають свій життєвий досвід молоді, діляться цінними розповідями і порадами, велику увагу приділяючи збереженню



національних традицій і звичаїв.


Свято «Розколяди» – це проводи різдвяно-новорічних свят, тому під час заходу, яке влаштував місцевий Карітас в Івано-Франківську 11 лютого, окрім живого спілкування, також звучали  колядки, щедрівки, віншування, було відтворено давній обряд  “Маланки”.

Учасниками свята «Розколяди» були набувачі проектів: «Клуб людей похилого віку «Надвечір» (програма «Місце зустрічі – Діалог» німецького фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє), «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів», «Центр дозвілля та соціальної адаптації молоді з вадами розумового розвитку».

Діти, молодь з функціональними обмеженнями, батьки, опікуни та люди похилого віку напередодні урочистого святкування спільними зусиллями, ретельно і радісно готувались до проведення свята.

 
Саме тому франківська “Розколяда” минула яcкраво, затишно і з великою приємністю, в спільності духу і поваги до християнських свят!

Колектив Карітасу щиро вдячний волонтеру п.Вірі Бондаренко та художньому керівникові гурту «Патроничі» п. Іванові Малику за активну участь в організації та постановці концертної програми свята.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь