Image

Допоможіть Святому Миколаю принести радість дітям-сиротам!

0 Comments

27.11.13, Коломия
Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії оголошує старт благодійної акції «Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей-сиріт», яка проводиться цьогоріч уже в 13-ий раз. Діти з 12-ти інтернатів та дитячих будинків записали свої найзаповітніші мрії в листах до Святого Миколая. Чи здійсняться дитячі побажання та чи знайдуть вони під подушкою омріяний подарунок – залежить від кожного з нас.

Дитинство – це чарівна пора в житті кожної людини. Це час, коли мрії рояться в голові, і здається, що ось-ось всі вони здійсняться. Діти живуть в своєму неосяжному світі, де панує щастя, усмішка, достаток і завжди поруч люблячі батьки.

На жаль, для деяких дітей мрії залишаються лише мріями, які розбиваються об жорстоку реальність, об стіни дитячих будинків, інтернатів. Саме тому дуже важливо підтримати їх та, нехай навіть на мить, але подарувати казку. Кожен може зробити свій маленький внесок в те, щоби цього року кожна дитина отримала свій подарунок, – переконані з власного досвіду працівники Карітасу у Коломиї.

«Всі ми разом тепер переживаємо нелегкі часи. Фінансово-економічна криза торкнулась, напевно, кожну українську родину. Матеріальна нестабільність і суспільно-політична невизначеність привносить у наше життя тривогу за завтрашній день. Та коли ми оглянемося навкруги, можемо побачити багатьох, хто живе у ще важчих умовах. Особливо це стосується дітей-сиріт, дітей з кризових сімей, вихованців інтернатів та дитячих будинків.

Ми прагнемо, щоб діти-сироти, які залишилися без батьківської опіки, діти в школах-інтернатах та діти з соціально незахищених родин отримали подарунки від Святого Миколая, про котрі вони мріють цілий рік. Прагнемо, щоб хоч на мить здійснилася їхня мрія, тому й звертаємося до Вас за допомогою», – закликає диякон Сергій Триф’як, директор місцевого Карітасу. 

По місті вже розставлено скриньки, відкрито благодійний банківський рахунок та розповсюджуються волонтерами листи від дітей. Допомогти можна також солодощами, новими іграшками та одягом. Минулого року таким чином вдалося зібрати подарунків дітям на суму близько 0,5 млн.грн. Організатори акції сподіваються і цьогоріч на щедрість людей, які не оминуть своєю увагою жодне прохання дитини.

Василь, учень 3-ого класу Яблунівської школи-інтернату каже: «Я дуже чекаю свята Миколая, бо хочу знати страшенно, що кому він принесе. Часто він виконує чимало наших бажань, хоча іноді найособливіші – на жаль, ні. Цього року я старався бути слухняним і сподіваюся, що Миколай принесе мені дещо з одягу, а також багато солодощів!».

Такі побажання не є рідкістю. В основному діти просять найнеобхідніше: одяг та канцтовари, а ще мріють про різні іграшки та електронні засоби. Кажуть, що не образяться, якщо Миколай не зможе усього принести. Головне, щоб він не забув жодної дитини і нікого не обділив своїм теплом.

Попри всі удари долі, діти залишаються доброзичливими та чутливими. Саме віра у всесильного Миколая допомагає їм бути такими. А для кожного дорослого лист від сироти дає можливість проявити найкращі людські якості, які врешті-решт і роблять нас людьми та не дозволяють очерствіти. Долучіться до благодійної ініціативи Карітасу у Коломиї і Ви!

Categories: Новини

Залишити відповідь