Image

Міжнародний день добрих справ відбувся у Коломийському інституті

0 Comments

05.04.13, Коломия
Традиція проведення «Дня Добрих Справ» народилася в Ізраїлі в 2007 році за ініціативою організації «Руах Това» за підтримки Шері Арізон. Суть акції в тому, щоб люди відвернулися від своїх повсякденних справ і поглянули на світ навколо себе, звернувши особливу увагу на тих, кому може потрібна їхня допомога й підтримка.

Залучення молодого покоління до волонтерської діяльності – це мета, яку переслідують також працівники проекту «Домашня опіка» у Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії. Основною метою проекту є покращення якості життя самотніх осіб похилого віку. Крім цього, метою проекту є його державне визнання та залучення якомога ширшого кола людей – членів родини, працівників соціальних служб, сусідів і просто небайдужих людей. У центрі уваги є не окремі проблеми людини похилого віку, а ціла її особистість і те середовище, в якому вона живе.

Нещодавно в місцевому Карітасі було проведено бесіду на тему «Взаємовідносини при домашньому догляді», присвячену Дню Добрих Справ. В ньому взяли участь студенти першого та третього курсу Коломийського інституту, напряму підготовки «Початкова освіта».

Працівники Карітасу розповіли про проекти, які реалізовуються в Україні, і зокрема про «Домашню опіка», яка діє в Коломиї з 2000 року. Фінансування проекту здійснювали різні програми і організації, з 2012 року – це Карітас Німеччини та фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

«Духовність доглядача – це його любов до хворого. З вашою любов’ю він легше перенесе всі страждання, ніж без неї. А любов проявляється не в жалості і не у зітханні, а в терплячості та винятковій повазі», – відзначила Оксана Стефурак, ведуча зустрічі зі студентами.

Уже не вперше практикується проведення зустрічей зі студентами Коломийського інституту «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», які проходили як у приміщенні фонду, так і безпосередньо в інституті. Тематика різна: «Діяльність Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії», «Прийоми догляду за лежачими хворими», «Облаштування життєвого простору та контроль життєвих показників хворого» та інше.

Організатори відмічають, що практикують проведення зустрічей з 2010 року. Результатом стало залучення студентів до волонтерської роботи. Студенти разом із соціальними працівниками, а інколи і самі, відвідують підопічних проекту «Домашня опіка», пропагують таку чуйність і активність серед своїх друзів і рідних.

Categories: Новини

Залишити відповідь