Image

Консультативні центри Карітасу по протидії торгівлі людьми закликають побороти сучасне рабство

0 Comments

25.03.13, Львівщина
Здавалося б, що про проблему нелегальної міграції та торгівлі людьми знають усі. Але  все одно кількість осіб, які потерпають від цього лиха в Україні та в інших країнах, з кожним роком хіба зростає. Не зменшується кількість звернень потерпілих від торгівлі людьми і в Консультативний центр по запобіганню торгівлі людьми і наданню допомоги постраждалим, що у м. Дрогобич на Львівщині. Саме тому тут активно проводять превентивні заходи, щоб мешканці і гості міста різного віку і соціального статусу  знали про цю проблему і могла захистити себе, рідних.

«Однією з наших найулюбленіших і найчастіше відвідуваних аудиторій є шкільна та студентська молодь. Уже протягом декількох років ми проводимо різноманітні заходи для учнів та вчителів загальноосвітніх шкіл міста Дрогобича. Цього року ми розпочали роботу з загальноосвітньою школою №, 4 в якій провели декілька тренінгів для старшокласників та вчителів.

Уже вкотре з інформаційними тренінгами ми завітали і в Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості. Як відомо, саме особи, які є у відчаї через неспроможність знайти роботу, найчастіше стають жертвами посередників та різних шахрайських схем», — ділиться новинами про роботу Наталя Голинська, місцевий координатор проекту.

Вперше працівників Карітасу запросили провести тематичну зустріч в Школу Сімейного Консультанта. Ця школа готує майбутніх консультантів для родин. Випускники школи  в ході своєї майбутньої роботи часто зустрічатимуться з сім’ями, в яких будуть проблеми, пов’язані з нелегальною міграцією. Ще одне запрошення провести тренінг на тему нелегальної міграції та торгівлі людьми нещодавно було отримано від соціального центру матері і дитини в Дрогобичі.

Також тренінг і консультації проводяться в Дрогобицькій  духовній семінарії для семінаристів та їхніх викладачів. Кажуть, що ця аудиторія є однією з найактивніших. Безліч запитань, обговорення різноманітних ситуацій та проблем сьогодення щоразу роблять розмову надзвичайно активною та корисною, — як для працівників Карітасу, так і для їх слухачів.

Нагадаємо, що в Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ діє «Консультативний центр з протидії торгівлі людьми». Якщо Ви або хтось із Ваших рідних потрапив у біду за кордоном і потребує допомоги, у Карітасі Ви  можете отримати:
–    психологічну допомогу;
–    матеріальну допомогу;
–    медичну допомогу та скерування на лікування ;
–    при потребі – юридичні, медичні та інші соціальні послуги;
–    допомогу  у розшуку зниклих за кордоном людей.
–    консультації з питань виїзду за кордон;
–    інформацію про посольства та консульства України за кордоном.

Звертайтесь за адресою: Дрогобич, вул. Чорновола, 4. Або телефонуйте за номером: (+38 0244) 2 24 58.

Також спеціалізовані соціальні центри по протидії торгівлі людьми Карітасу України діють в Хмельницькому, Одесі (та м. Южне), Івано-Франківську.

Categories: Новини

Залишити відповідь