Image

Жертводавці не просто підтримують роботу Карітасу, і вони інвестують у майбутнє України

0 Comments

 

24.09.12, Тернопіль
Тернопільський благодійний фонд Карітас започатковано в 1994 році. Діяльність розпочиналась з функціонування благодійної їдальні і гуманітарної допомоги потребуючим одягом, взуттям та продуктами. Тепер робота тернопільського Карітасу фокусується на забезпеченні соціальних послуг, консультуванні, виховній та просвітницькій діяльності для людей, що опинились у кризових умовах життя.

Тут діють:
• Медико-соціальний центр “Домашня опіка”
• Інформаційно-консультативний центр “Домашньої опіки”
• Проект мобільної роботи з молоддю
• Дитячий будинок “Пресвята родина”
• Благодійна їдальня
• Школа Щасливого Материнства
• Арт-студія для дітей з кризових родин

 

• Літні табори для дітей і молоді
• Спортивна секція для дітей і молоді
• Благодійні акції

Зокрема, щороку Тернопільський Карітас проводить акцію «Шкільний портфелик». Метою акції є збір коштів для надання допомоги дітям із малозабезпечених сімей, дітям із багатодітних і кризових сімей, сиротам і напівсиротам задля підготовки до навчального року. Результатом акції є адресна допомога у вигляді укомплектованого шкільного портфелика. Працівники і волонтери Карітасу дбають про те, аби в дітей був і сам портфелик, і канцтовари, підручники та інше шкільне приладдя. З року в рік такі портфелики надаються декільком тисяч дітей в Україні.

«За допомогою жертводавців, зокрема директору видавництва «Школярик», волонтерів і працівників тернопільського Карітасу вдалося влаштувати свято для багатодітних, малозабезпечених, неповних сімей.

На початку вересня до Карітасу з’їхалися діти з батьками з різних куточків Тернопільської області. До свого портфелика цього року понад 120 школярів покладуть: зошити і обкладинки до них, ручки, щоденники, кольорові олівці, папки, ножиці, гумки, лінійки, альбоми для малювання, набори кольорового паперу та інше», ? розповідає Наталя Коцюба, координатор по роботі із дітьми та молоддю у місцевому Карітасі.

З привітальним словом до початку нового навчального року, настановами та побажаннями виступили директор Тернопільського Карітасу о. Андрій Марчук та виконавчий директор о. Роман Загородний. Вони підкреслили важливість роботи із малозабезпеченими дітьми:

«Дітки, які живуть поряд нас, виховуються, формують свій світогляд ? серед них немає «наших» і «чужих». Завтра усі вони творитимуть нашу країну, управлятимуть країною, визначатимуть майбутнє і історію. Чому б тоді не усвідомити відповідальність за їх життя, самопочуття і перспективи разом, місцевими громадами по всій Україні?

Дякуємо за підтримку нашим жертводавцям. Ваша допомога є дечим більшим, аніж просто кошти. Це ? інвестиція, довіра, великодушність. Нехай Господь Вас береже!», ? зазначив о. Андрій Марчук.

Categories: Новини

Залишити відповідь