Image

Діти з львівського Карітасу відвідали цілюще джерело

0 Comments

29.08.12, Львівщина
Неподалік Львова розкинулось затишне село Раковець, відоме здавна своїм цілющим джерелом. Багато років тому тут з’явилася Богородиця і з того часу місцеве джерело стало безцінним для багатьох людей з навколишніх міст і сіл, що приїздять сюди помолитись і походити по джерельній воді.

Неподалік джерела є ліс, який забезпечує свіже повітря. Відвідувачі приїздять сюди по зцілення чи просто відпочити від повсякденного життя. Населення с. Раковець становить трішки більше 200 осіб. Тут досить часто роблять ярмарки, де можна придбати різноманітні вироби та мед, а всередині серпня у селі відбувається міжнародний фольклорний фестиваль “Раковецькі передзвони”.

Діти з дитячо-юнацького соціального центру Карітас Львів УГКЦ нещодавно також відвідали це чудотворне місце.

Набравши повні бутлі джерельної води і помолившись біля каплиці Матері Божої, працівники Карітасу і їхні підопічні розклали 1-денний табір на галявині.

Діти безпосередньо брали активну участь у всіх запланованих заходах: збирання хмизу, розпалювання вогнища, приготування їжі, конкурсах, іграх, співах. Дуже важливо, ? кажуть працівники місцевого Карітасу, ? що батьки не були байдужими до цієї поїздки, належно підготували дітей і самі взяли в ній активну участь.

Спільне перебування на природі гуртує спільноту, вчить дітей бути дружніми, відповідальними за свої вчинки. Набуті навички також знадобляться в подальшому житті дітей. Всі повернулись до Львова з веселим, піднятим настроєм, з новими переживаннями і очікуваннями приїхати сюди знову.

Метою дитячо-юнацького соціального центру львівського Карітасу є надавати щоденно комплексну допомогу дітям старшого віку, які через різні життєві обставини опинилися на вулиці. Допомогу від проекту на постійній основі отримують 25-35 дітей підліткового віку шляхом надання їм харчування, забезпечення медичного контролю, поліпшення соціально-побутових умов в сім’ях, психологічної підтримки, занять в комп’ютерному класі, участі в культурних і відпочинкових заходах тощо.

Також з 1999 року при Карітасі Львів УГКЦ діє кризовий центр „Діти вулиці”. Він спрямований на дітей дошкільного віку з кризових родин, яких в осередку налічується близько 25-35 осіб. Вони отримують можливість цілодобового догляду, харчування, отримання одягу, взуття, медичного огляду. З потребуючими дітьми працюють кваліфіковані працівники напряму також психологічної підтримки, ведеться робота із батьками та сім’ями таких дітей.

Categories: Новини

Залишити відповідь