Image

Благодійні організації дедалі більше зосереджують свою увагу на допомозі кризовим сім’ям

0 Comments

07.06.12
Цими днями працівники київського Карітасу взяли участь у круглому столі «Система роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах: підтримка та послуги на рівні громади».

Карітас Київ вже багато років працює у напрямку допомоги саме кризовим сім’ям. В результаті діяльності за цим напрямом розробляються рекомендації для державних соціальних служб для дітей та молоді стосовно вдосконалення процедури соціальної допомоги потребуючим, а також надається комплексна соціальна і матеріальна, також психологічна допомога найбільш потребуючим сім’ям.

Організаторами заходу став проект «Укріплення сім’ї» Міжнародної благодійної організації БФ «СОС Дитяче Містечко». Також участь e проведенні заходу взяли представники державних центрів соціально – психологічної реабілітації для дітей та молоді м. Києва, Фонду Олеся Довгого та Катерини Горіної, Народної ініціативи, Юридичної клініки при Академії Міністерства внутрішніх справ України.

Під час круглого столу учасники обговорили питання допомоги сім’ям, які опинилися у кризових ситуаціях: низький рівень життя, втрата роботи, неможливість дітям забезпечити навчання і лікування, потрібну їжу, одяг тощо. Зокрема за останній час, коли спостерігається кількісне збільшення сімей, які перебувають нижче рівня прожиткового мінімуму, прожити гідне дитинство стає все дедалі важче.

У доповідях, які представили різні організації, наголошувалося про важливість і соціальну відповідальність територіальних громад, благодійних фондів за підтримку цих сімей.

«Коли Україна стала незалежною, у нас була велика проблема із рівнем проживання дітей особливо у закладах інтернатного типу, сиротинцях. Бракувало всього – меблів, одягу і взуття, іграшок, засобів гігієни, навіть – їжі. Але тоді громадськість як з України, так і цілого світу, держава, благодійні фонди допомогли змінити цю ситуацію.

Зараз же спостерігається інша проблема – діти із сімей, батьки яких не мають роботи, проживають у значно гірших умовах, ніж у інтернатах. Особливо це видно у сільській місцевості та на периферії. Тому сьогодні дуже важливо підтримати і допомогти, як не дивно це звучить, дітям із сімей, які часто є у критичній ситуації», ? коментує підсумки конференції о. Роман Сиротич, директор Карітасу Київ.

Categories: Новини

Залишити відповідь