Image

Тернопільський Карітас привертає увагу громадськості до опіки хворими, немічними і страждаючими

0 Comments

18.02.12
10 лютого в Комунальній лікарні швидкої допомоги м. Тернополя працівники та волонтери Карітасу провели акцію до Всесвітнього дня хворого.

11 лютого прийнято вважати Всесвітнім днем хворого. Цей день був встановлений 13 травня 1992 року папою Іоанном Павлом ІІ. У спеціальному посланні Папи йшла мова про те, що щорічне святкування Всесвітнього дня хворого має свою мету: дати відчути працівникам численних медичних католицьких організацій, віруючим, усьому громадянському суспільству необхідність забезпечення кращого догляду за хворими і немічними, полегшення їх страждань.

В лікарняній установі Тернополя, в якій перебувають понад 200 хворих, виконавчим директором місцевого Карітасу о. Романом Загородним було проведено молебень за усіх хворих і страждаючих, а також за весь медичний персонал, який ними опікується.

В кожну палату лікарні волонтери приносили символічний подарунок для кожного хворого: Святе Писання, воду із Зарваниці, солодкі булочки, а ще слова потішення та побажання швидкого одужання.

«Уважна присутність поруч з хворими здатна подарувати відчуття сопричасності та передати євангельські цінності милосердя та любові. Святкування Всесвітнього дня хворого має мету, яка полягає в тому, щоб привернути увагу до страждаючих та немічних, їх належного догляду, піклування та полегшення страждань», – сказав опісля проведення благодійної акції о. Роман.

Понад 10 років в Україні діє проект “Домашня опіка”. Він має на меті доповнити стаціонарні послуги, які надаються державними установами, по догляду за людьми похилого віку і ВІЛ-інфікованими/хворими на СНІД. «Домашня опіка» займається опікою над одинокими непрацездатними особами, включно з одинокими подружжями, незалежно від віку, інвалідів І та ІІ категорії, які частково чи повністю втратили працездатність та згідно з рекомендацією медичного закладу потребують соціальної допомоги чи допомоги вдома.

Послуги організацій Карітасу України орієнтовані на потреби хворих і людей, які потребують опіки. Вони надають при домашньому догляді такі послуги, які не в змозі виконати сам хворий, члени його родини чи інші люди, які здійснюють догляд.

Також агенції «Домашньої опіки» Карітасу України співпрацюють з іншими організаціями і установами, які здійснюють догляд, організовують своєчасне втручання лікаря, допомогу соціальних служб і консультаційних центрів, візит духівника, харчування та іншу соціальну допомогу.

У Карітасі прийнято вважати пріоритетом опіку над хворими, немічними і страждаючими людьми, до чого закликаємо і кожного представника українського суспільства.

Categories: Новини

Залишити відповідь