В Івано-Франківському Карітасі для потребуючих дітей було організовано свято Миколая на льоду

03.12.11
В Україні день Святого Миколая здавна був значним і веселим святом доброчинності. В сучасному світі зявилася добра традиція – саме у день Святого Миколая опікуватися знедоленими дітьми та молоддю, даруючи їм подарунки.

Цього року 19 грудня Карітас Івано-Франківськ УГКЦ подарував своїм підопічним незабутню зимову казку на «Льодовій арені». Феєричне свято Миколая на ковзанах зібрало понад 70 учасників, серед яких: молодь з особливими потребами, діти родин мігрантів, а також діти, позбавлені батьківської опіки.

Впродовж більш як 10 років Карітас України надає допомогу неблагополучним сім’ям, безпритульним і сирітським дітям. Проект мобільної робоити з дітьми та молоддю із кризових сімей базується на роботі 5 соціальних центрів, що охоплюють близько 600 дітей. Також поблизу Тернополя діє сирітський притулок «Пресвята родина», там проживає близько 30 дітей.

Так само впродовж декількох років Карітас в Україні надає допомогу дітям трудових мігрантів. Таким проектом охоплено 7 соціальних центрів в різних містах України, близько 500 дітей.

З 2008 року також діє проект, що сприяє соціалізації та інтеграція людей з особливими потребами. Він об’єднує роботу 4 центрів, які опікуються на стаціонарній основі близько 100 неповносправних осіб, також такою самою кількістю їх батьків і рідних.

«Свято Миколая – це родинне свято, яке подароване любов’ю святого отця. Однак не всі можуть відчути батьківську турботу в цей день. Тому Карітас подбав про усмішки на обличчях і подарунки для дітей та молоді», ? каже Людмила Максимюк, координатор проекту у місцевому Карітасі.

Яскравим забарвленням свята стало театралізоване дійство, представлене волонтерами на самому катку. Світлокрилі янголята, рогаті вертихвости та інші помічники свята подарували всім хороший настрій й море позитивних емоцій.

А на завершення Святий Миколай, окрім солодощів, подарував ще один сюрприз – катання на ковзанці. Хтось ставав вперше на лід, а хтось дивував публіку вмілим катанням, хтось падав і вставав, проте всі залишилися щасливі.