Image

Дрогобицький Карітас провів для підлітків майстер-клас по фотографії в горах

0 Comments

14.12.11
Одним із профільних напрямків роботи Карітасу в Україні є надання допомоги потребуючим дітям, залучення їх до суспільного життя, розвиток творчих навиків, долучення до діяльності денних соціальних центрів, організація дозвілля, психологічна підтримка і християнське виховання. Окрему роль відіграє діяльність Центру волонтаріату, що раніше об’єднував роботу декількох волонтерських осередків по Україні, а нині зосередив свою роботу при Карітасі Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Центр волонтаріату має на меті виховувати молодь в милосердній любові та відповідальності за Церкву та суспільство. Крім цього, волонтаріат опікується групою дітей з неблагополучних сімей, допомагає та підтримує їх, а також долучається до всіх благодійних діяльностей Карітасу.

Керівник осередку Артур Деска розповідає: «Для зацікавлення молоді Центр волонтаріату проводить різного роду гуртки та організовує інтеграційно-виховні заходи. Суботній день минулого тижня виявився дуже цікавим для відвідувачів гуртка «Юний фотограф».

Цього дня для них була організована поїздка до славного замкового комплексу «Тустань» в с. Урич на Львівщині. Досить прохолодна погода не перешкоджала юним фотографам милуватися пейзажами наших Карпат та практикуватися в виконанні світлин. Досвідчені фотографи підказували як зробити кращі та якісніші знімки. В результаті діти весело у корисно провели час».

Отець Ігор Козанкевич, директор місцевого Карітасу, теж був учасником поїздки в гори. Він провів для підлітків майстер-клас по фотозйомці, поділився з нами своїми враженнями.

«Незалежно від того, чим цікавиться дитина, ? важливим є, щоб робити це правильно та, наскільки це можливо, професійно. Але ще важливішим є, щоб наші діти та молодь мали ціль у житті, були готовими до творіння добрих справ, любили прекрасне, любили себе, своїх ближніх та наш рідний і чудовий край!».

Categories: Новини

Залишити відповідь