Image

Чим є ВІЛСНІД для сучасних українських підлітків?

0 Comments

08.12.11
Щороку 1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом та солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. Так само і Карітас України нині докладає великих зусиль для покращення життя ВІЛ-інфікованих людей, також сприяє профілактиці ВІЛСНІДу, поширенню інформації про запобігання цій проблемі. Адже сьогодні в Україні СНІД – це актуальна соціальна проблема, прояви якої є досить гострими і болючими для всього суспільства, різних категорій населення, незважаючи на стать, вік, соціальне становище, релігійну приналежність і часто навіть стан здоровя.

В рамках дня боротьби зі СНІДом з ініціативи соціального педагога Карітасу Броди на Львівщині був проведений захід, спрямований на інформування та профілактику ВІЛ-інфекції та інших негативних явищ у молодіжному середовищі.

Метою даної інформаційної акції є бажання покращити рівень обізнаності молоді із причинами зараження та специфікою лікування СНІДу. Для цього напередодні заходу було організовано зустріч підліткової молоді з медичним працівником Марією Підлужною.

Сама акція відбулась 30 листопада у місцевому центрі Карітасу. Учасникам акції була представлена відеопрезентація на тему «Історія одного символу». В ігровій формі молоді пропонували проявити своє відношення до наркоманії, шляхів передачі ВІЛ/СНІДу, толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД людей, виявляли рівень їх поінформованості та відношення до даної проблеми. Усі учасники акції отримали червоні стрічки – символ підтримки акції та інформаційно-профілактичні буклети.

«Сподіваємось, що проведений захід вплине на формування навичок здорового способу життя та безпечної поведінки серед дітей та молоді нашого міста», ? сказала опісля проведеного заходу організаторка Присяжнюк Юлія.

Categories: Новини

Залишити відповідь