Image

Тернопільський Карітас служив людям під час 100-тисячної прощі у Зарваниці

0 Comments

29.07.2011
16-17 липня відбулася Всеукраїнська проща до Марійського духовного центру у с. Зарваниця на Тернопільщині. З ініціативи працівників та волонтерів Інформаційно-консультативного Центру «Домашньої опіки» Тернопільського благодійного фонду Карітас були організовані пункти медичної допомоги паломникам, які забезпечували належну допомогу усім бажаючим прочанам.


За інформацією єпарха Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка, участь у цьогорічному паломництві взяли близько 100 тисяч осіб. Дні прощі видалися спекотними, і люди найбільше потерпали від підвищення тиску та головокружіння.
Тому в пунктах допомоги Карітасу діяли злагоджено і ефективно ? пропонували короткий перепочинок, вимірювання тиску, надавали відповідні медикаменти і свіжу воду, надавали інформацію про артеріальну гіпертензію з рекомендаціями.

Щороку Марійський духовний центр у Зарваниці, що на Тернопільщині, збирає сотні тисяч паломників. Зокрема багатолюдними є паломництва, які відбуваються під час літніх місяців.

Учасниками цьогорічної прощі були представники вищого духовенства Римо-Католицької й Української Греко-Католицької Церков – архієпископ Барселони кардинал Луіс Мартінес Сістак, Глава УГКЦ Святослав Шевчук, а також священики та вірні з Польщі, Бельгії, Іспанії, Франції, Канади, Бразилії.

Зібрала проща і чималу кількість політиків і представників влади. Крім керівництва Тернопільщини, на захід прибули екс-Президент України Віктор Ющенко, голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Крім того, серед паломників були губернатори Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, голови обласних рад, райдержадміністрацій, народні депутати.

Під час прощі відбулися численні Богослужіння, зустрічі з духовенством, молитовні практики, концерти, свічковий похід від парафіяльної церкви до Чудотворного місця, Архиєрейська літургія, яку, у співслужінні з єпископатом, відправив Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук. Усі охочі змогли скупатися у чудотворному джерелі, освятити ікони й отримати благословення від священнослужителів.

Окрім медичної допомоги, працівники та волонтери Інформаційно-Консультативного Центру «Домашньої опіки» Карітасу радо надавали консультації щодо здорового способу життя, відповідали на запитання та привертали увагу до діяльності самого Карітасу, в основі якої – щира християнська турбота, опіка та розуміння потреб ближнього.

Categories: Новини

Залишити відповідь