На Львівщині освятили хаб для ВПО в рамках міні-гранту Стрийського Карітасу

Робота над реалізацією проекту в селі Устя тривала близько 4 місяців, а освятив хаб Владика Тарас 9 жовтня. Участь у освяченні взяли парох отець Петро Верхоляк, директор Карітасу Стрий отець Володимир Мамчин, представники місцевої влади, а також внутрішньо переміщені особи, які зараз перебувають у селі Устя.

Координатор хабу о. Петро Верхоляк розповідає: «З 24 лютого через наше село пройшли понад 200 внутрішньо переміщених осіб. Більше 20 сімей відчинили  двері своїх домівок, щоб прихистити людей, які втікали від війни. Сьогодні в Усті перебуває 28 внутрішньо переміщених осіб, з яких 15 – діти. Зараз у хабі діє соціальна пральня, дитячий куточок, створені всі умови для комфортного проживання – є кухня, санвузол, спальні місця. Кількість ВПО, які можуть проживати у хабі, – 5 осіб. Невдовзі тут поселиться багатодітна родина, яка прибуде із однієї з гарячих точок України».

Для дітей ВПО у хабі аніматори проводитимуть цікаві заняття. Отець Петро ділиться, що у планах є також створення центру дошкільної освіти. Окрім цього, тут відбуватимуться зустрічі для шкільної та студентської молоді із числа ВПО.

Владика Тарас звернувся до присутніх такими словами: «Сьогодні відповідальність за майбутнє України лежить на кожному, хто може простягнути руку іншому, котрий терпить, може відкрити йому своє серце. Але найважливіше, що маємо передати – це віра у доброго Бога. Тому, дякую вам усім, що не мали страху від початку війни і не маєте його зараз, а вірите в перемогу, тому що ця перемога є гарантована Богом, бо добро завжди перемагає зло».

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/