Чернівецька Садгора: Хостел для вимушених переселенців у недільній школі

Карітас Чернівці передав ліжка, матраци та індукційну плиту переселенцям на парафію в Садгору.

На парафії Покрови Пресвятої Діви Марії (м. Чернівці, Садгора) у приміщенні недільної школи сьогодні мешкають 16 вимушених переселенців. Недільна школа передбачала простір для навчання і житло для священничих родин. Два священники зі своїми сім’ями живуть на другому поверсі. А перший – катехитичний, де є дві класні кімнати і один більший зал, з початком масштабної війни переобладнали під житло для переселенців.

Ще три родини прийняли у будинки, які на цей час є вільними, парафіяни на околиці Садгори.

«Парти повиносили, парафіяни зносили, хто що міг – дивани, ліжка – навіть залізні, розкладачки… – розповідає парох парафії о. Володимир Боровий. – Обладнали хостел для переселенців. Спочатку тут жили тридцятеро людей. Хтось зупинявся на тиждень, хтось на довше, хтось виїжджав, хтось приїджав новий. Зараз є шістнадцятеро, і якщо одним дісталися кращі ліжка чи дивани, то інші користувалися надувними матрацами, які вже були малопридатними для спання. Тому шість зручних спальних місць, які забезпечили «Карітас Чернівці», дуже доречні».

Карітас Чернівці привезли в цей новостворений хостел для переселенців три двоярусні ліжка, шість матраців, індукційну плиту, а також засоби для прибирання та особистої гігієни.

Дякуємо фонду «Мир та Розвиток» за кошти на придбання ліжок і індукційних плит!

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/