Волонтерська Академія «СОВА» увійшла у «ТОП-100» кращих громадських ініціатив Києва

Благодійний фонд «Карітас-Київ» отримав нагороду переможця ярмарку найкращих проєктів громадських організацій «ТОП-100», організатором якого є Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Нагорода отримана за успішну співпрацю в реалізації громадських ініціатив у вирішенні питань місцевого значення.

Найкращою практикою-переможницею було визнано Соціально-освітню Волонтерську Академію «СОВА» від Карітасу Київ, діяльність якої розпочалася на початку 2020 року!

“Для нас була очевидною потреба волонтерів у навчальних семінарах, майстер-класах, групах ділення досвідом. Адже серед волонтерів Благодійного фонду «Карітас-Київ» більшість мали навчальну мотивацію та відчували потребу здобути навички для того, щоб допомагати тим, хто цього найбільше потребує, — навчитися робити добро «професійно»”, – зазначає о. Роман Сиротич, директор Карітасу Київ.

Відтак, було розроблено й розпочато навчальний «Курс волонтерського досвіду й життєвих знань», зміст якого розкриває теми, найбільш цікаві волонтерам:

— волонтерство з дітьми, підлітками й сім’ями;

— волонтерство з дорослими й літніми людьми;

— волонтерство з людьми з інвалідністю;

— медичне й військове волонтерство;

— еко-волонетрство та волонетрство у ЗМІ;

— волонтерська допомога у проживанні горя тощо.

Деякі із тем уже були «прожитими» під час двох навчальних семестрів (восьми модулів) у 2020, попереду ще один навчальний семестр у 2021.

На сьогодні активно функціонує три напрямки Академії:

І. Шукаю – дізнаюся

ІІ. Вчуся – вмію

ІІІ. Роблю – допомагаю

Учасники Академії діляться на дві вікові групи:

• волонтери 12+ (Школа підлітків-волонтерів «СОВА 12+»)
  • дорослі волонтери

Завдяки заняттям у «СОВА 12+» вдалося залучити до занять й благодійних волонтерських акцій близько 25 школярів-волонтерів з різних освітніх закладів Києва.

Відтак, у 2020 році, кількість юних та дорослих волонтерів у Благодійному фонді «Карітас-Київ» значно зросла. Але також зріс рівень їхньої мотивації та рівень спеціальних знань, умінь та навичок, необхідних для того, щоб робити добро «професійно». А, отже, вдалося надати допомогу й підтримку більшій кількості підопічних фонду, що опинилися у складних життєвих обставинах та зробити багато корисного для громад, міста, України.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/