Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

За період 27.04 – 03.05.20

Карітас Київ надав допомогу мешканцям гуртожитку у м. Вишневе, де стався спалах коронавірусу

Разом з парафіянами-волонтерами благодійники передали мешканцям гуртожитку (250 осіб), які повністю ізольовані, 25 л. антисептику, 40 продуктових пакетів та іграшки для дітей. Станом на сьогодні у гуртожитку зафіксовано понад сто лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Церква завжди готова підставити плече та не стоїть осторонь в момент кризи!
Дана допомога була надана зі збірки «Андріїв гріш», що діє під патронатом Блаженнішого Святослава, та за підтримки Благодійного Фонду «Карітас-Київ» в особі директора о. Романа Сиротича.

180 обідів на день. Франківський Карітас продовжує годувати нужденних

Карантин продовжується, а з ним й потреба годувати нужденних. Карітас Івано-Франківськ щодня забезпечує гарячими обідами понад 150 людей.

Харчування потребують безхатьки, малозабезпечені сім’ї, люди з інвалідністю, самотні старенькі люди.

Ми дякуємо усім благодійникам міста, які долучаються коштами для приготування обідів.

Підтримати діяльність благодійної їдальні може кожен.
Кошти можна перерахувати на розрахунковий рахунок: БО «БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ» ПРИВАТ БАНК Картковий рахунок 5169 3305 2156 5058

Допомога на схід: франківський Карітас забезпечує продуктами та засобами гігієни мешканців Волновахи

За останні півроку допомогу отримали 483 сім’ї. Зараз під час карантину в країні, в першу чергу допомога надається самотнім людям пенсійного віку та людям з інвалідністю І і ІІ груп. Вже потім внутрішньо переміщеним особам, багатодітним сім’ям, одиноким матерям. Така допомога – це результат співпраці Карітасу Івано-Франківська та Карітасу Волновахи.

Для забезпечення потребуючих мешканців Волновахи продуктами харчування та засобами гігієни виділено 300 тисяч гривень. За ці кошти працівники Карітасу Волновахи придбали та роздали 415 продуктових наборів та 250 засобів гігієни. Допомогу фінансує благодійна організація Welthaus Grats (єпархія Грац, Австрія).

Карітас Краматорськ оголошує конкурс мінігрантів, направлений на подолання наслідків пандемії COVID-19

Реагуючи на виклики, що постали перед нашою країною, Карітас Краматорськ додав ще один пріоритетний напрямок в конкурсі міні-грантів для громад, що опинились в зоні збройного конфлікту, внутрішньо переміщених осіб та громад, які прийняли ВПО, — це подолання наслідків пандемії COVID-19 та підтримка осіб/ родин/ громад, що постраждали.

Тому, якщо ви маєте ідеї актуальних та корисних ініціатив з протидії поширенню вірусу, читайте умови конкурсу та подавайте заявку.

Час є, адже конкурс актуальний до 19.05.2020 року.

Волонтери Карітасу Маріуполь виготовили 110 захисних масок, які тепер роздають всім потребуючим

Небайдужі мешканці Маріуполя надали тканину та необхідну фурнітуру для пошиття захисних масок. Троє волонтерів, включаючи людей старшого віку, зайнялись пошиттям вкрай необхідних сьогодні багаторазових захисних масок.

Протягом одного тижня було виготовлено 110 захисних масок, які вже роздають фахівці Кризового Центру Карітасу Маріуполь всім, хто потребує допомоги. Це і багатодітні родини, а самотні матері, і просто люди, які не мають можливості працювати, отже і купувати засоби захисту.

Дякуємо волонтерам за зроблене! Бажаємо всім берегти своє здоров’я! Залишайтеся вдома та дбайте про близьких!

Пам’ятайте, що навіть якщо ви сидите вдома, ви можете робити багато корисного для людей!

Карітас Житомир розширює територію допомоги

Відтепер Карітас Житомир надає допомогу і у селищі Баранівка.

Минулого тижня Баранівська громада отримала благодійну допомогу від Карітасу Житомир у вигляді молочної продукції. Завдяки цій допомозі було надано 112 продуктових набори для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та вдовам, яким надано статус за померлих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

Також було сформовано та передано продуктові набори для 185 дітей громади із сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

В умовах карантину ця благодійна допомога є вкрай важливою та необхідною.

Карітас Стрийської єпархії УГКЦ надає підтримку парафіяльним волонтерам

В умовах карантину Карітас Стрийської єпархії УГКЦ здійснює своє служіння, зосереджуючись у підтримці й захисті осіб із категорії ризику, а також особливо надає підтримку парафіяльним волонтерам.

Важливо відзначити, що саме парафіяльні священники та волонтери сьогодні перебувають в авангарді милосердного служіння ближньому, допомагаючи людям, які самостійно не можуть протистояти викликам, що виникли із поширенням пандемії COVID-19. Карітас Стрийської єпархії надав допомогу для парафій, які розвивають соціальне служіння в єпархії. Для забезпечення захисту волонтерів у парафії було передано захисні маски та дезинфікуючі засоби.

Також, окремо працівниками Карітасу передано допомогу у вигляді продуктів харчування, побутової хімії, засобів особистої гігієни літнім людям та потребуючим, які на даний момент є загрожені не тільки самою епідемією, але й економічними наслідками карантинних заходів.

У боротьбі з пандемією: допомога бізнесу для бенефіціарів Карітасу Одеса

Великі компанії долучилися до боротьби з наслідками пандемії. Так, у квітні чотири одеські лікарні отримали засоби для миття посуду, а також порошок та гель для прання завдяки благодійним ініціативам P&G та METRO Cash & Carry Ukraine.

Ще 200 потребуючих отримали допомогу на Великдень завдяки благодійній ініціативі METRO Cash & Carry Ukraine.

У кожному наборі: макаронні вироби, цукор, гречка, кукурудзяна крупа, олія, консервовані горох і кукурудза, а також рідке мило. Корисні пакунки отримали 178 самотніх літніх бенефіціарів проєкту «Домашня опіка», а також 22 багатодітні родини з Центру для дітей та сімей.

Допомога для Золочівської ЦРЛ від Карітасу

Карітас Золочів черговий раз надав благодійну допомогу для Золочівської ЦРЛ.

А саме: стерильні серветки, одноразові пеленки, одноразові пеленки водонепроникні, підкладні, набори для сухого миття, сечоприймачі звичайні та малі, памперси.

Усі ці необхідні медичні речі, стануть великою допомогою для потреб хворих.

Мешканці Станично Луганського району Луганської області отримали медикаменти від Карітасу Сєвєродонецьк

Карітас Сєвєродонецьк в умовах карантину продовжує забезпечення найбільш вразливого населення буферної зони медикаментами.

Необхідні ліки отримали потребуючі мешканці Станично Луганського району Луганської області.

Мобільні бригади надають лише адресну допомогу та працюють за новими протоколами, бо умови надзвичайної ситуації по всій території України та стрімкого розповсюдження COVID19, вимагають підвищення заходів захисту та особистої безпеки як працівників так і бенефіціарів.
Допомога у вигляді медичних ваучерів надається у рамках проекту “Забезпечення базових потреб в різних секторах включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021 р.р.”

1 травня волонтери Карітасу Тернопіль нагодували понад 30 безпритульних

Щопонеділка та щоп’ятниці працівники благодійного фонду Карітас Тернопіль привозять гарячі обіди до закинутої недобудови, де зазвичай збираються тернопільські безхатченки.

Безхатченки кажуть, що під час карантину їм стало важче, адже тепер ніде заробити собі на їжу.

«Зараз дуже важко. Немає куди здати пляшки та папір, пункти прийому закрили. А їсти все одно хочеться», – розповідає безпритульний Василь.

Раніше безхатьків годували у благодійній їдальні Карітасу, однак, через пандемію коронавірусу, волонтери перейшли на інший формат роботи, говорить директор благодійного Тернопільського Карітасу о. Андрій Марчук.

«Наша благодійна їдальня працює, але дистанційно. Ми не закривали її, адже щопонеділка ми також привозимо обіди для наших підопічних з проекту PRO “Милосердя”. По закінченню карантину ми одразу повернемося до звичного формату роботи», – каже отець Андрій.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/