Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

За період 10-16.08.20

Карітас Івано-Франківськ інформує та допомагає!

Команда фонду продовжує розвозити продуктові набори та набори миючих засобів людям, які опинилися у скрутному матеріальному становище через спалах COVID-19.

Протягом останніх тижнів допомогу отримали мешканці Рожнівської ОТГ, Заболотівської ОТГ, Войнилівської ОТГ та мешканці Рожнятівського району.

Окрім допомоги, кожен отримав інформаційний бюлетень про поширення COVID-19 та про заходи безпеки під час пандемії.

Допомога здійснюється в рамках проекту «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом COVID-19» за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс (Caritas Internationalis).

Карітас Львів долучився до реалізації проєкту «Допомога вразливим сім’ям із дітьми під час Covid-19»

Проєкт реалізовується Карітасом Львова за фінансової підтримки Caritas Austria та організаційного сприяння Карітасу України.

Протягом 3 місяців 20 потребуючих сімей Львова будуть забезпечені продуктами харчування, засобами індивідуального захисту та засобами гігієни.

Також, при потребі, члени сімей отримають консультації від психолога, соціального працівника.

В Хмельницькому людям літнього віку доставляють продуктові набори

Хоча карантин послаблено, але люди віком 60+ залишаються найбільш вразливими до захворювання коронавірусом.

Декілька місяців поспіль Карітас Хмельницький та  Волонтерський лідерський рух регулярно доставляють продуктові набори хмельничанам в рамках соціальної ініціативи На відстані руки – Хмельницький.
Безмежно вдячні за ту допомогу та підтримку, яку отримуємо від абсолютно незнайомих людей з добрим серцем.

В Карітасі Маріуполь діє благодійна їдальня

Завдяки фінансовій підтримці Канадського Благодійного Фонду “CNEWA”, в Карітасі Маріуполь продовжує діяти проект благодійної їдальні, тут щодня годують гарячим харчуванням нужденних людей. В умовах карантину їдальня перейшла на використання одноразового посуду та ланч-боксів.

Кому надається допомога: людям, які не мають притулку; важкохворим, яким не вистачає коштів для повноцінного харчування; переселенцям із зони військового конфлікту, яким з нуля потрібно починати пристосовуватися до нових умов існування; людям, що знаходяться під постійною соціальної опікою та не можуть самостійно пересуватися.

Продуктова допомога жителям буферної зони

Постійна та своєчасна турбота про жителів населених пунктів буферної зони це основна мета проект «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включаючи грошову допомогу, особливо вразливих людей, які постраждали від конфлікту в буферній зоні на сході України, 2019-2021 роки» фінансований Caritas Germany.

Невелике село Новогригорівка знаходиться на самій лінії розмежування, за словами чиновників це нульовий кілометр. Все населення тільки старшого віку. Немає магазинів та громадського транспорту. До найближчого великого населеного пункту 5 кілометрів пішки. Мобільна команда Карітасу Маріуполь здійснює адресну доставку продуктів харчування до дому кожного мешканця. Допомога носить регулярний та постійний характер.

Карітас Житомир підтримав продуктами харчування 20 потребуючих родин

Розуміючи, що багато родин, особливо багатодітних та тих, хто має у своєму складі осіб з інвалідністю, сьогодні перебувають у скрутному становищі, Карітас Житомир вирішив надати одноразову допомогу тим, хто в часі карантину звертався до фонду з таким проханням.

20 родин з Житомира та Житомирського району, що знаходяться у скрутних обставинах, отримали допомогу продуктами харчування в рамках акції «Нагодуй голодного», що реалізовується за підтримки St. John Ukrainian Catholic Church Newark NJ та Ksenia Hapij. Кожна родина отримала пакет з набором продуктів першої необхідності. По завершенні карантину ці родини будуть мати можливість при потребі подати заяву на отримання регулярної допомоги.

В Полтаві продовжується марафон добрих справ

Завдяки підтримці Food Bank Ukraine, Карітас Полтава разом з Полтавським Міським Центром Соціальних Служб для Сім’ї, Дітей та Молоді, передав пральні машини родинам, які знаходяться за межею бідності.

Уявити життя сучасної людини без пральної машини вкрай складно, а для мам, які самостійно виховують дітей та опинились у дуже важкому стані – це недосяжна мрія. Об’єднавшись – завжди можемо зробити більше!

В Краматорську пройшла робоча зустріч «Моніторинг політик кризового реагування на COVID-19»

На платформі для активних НДО 14 серпня пройшла робоча зустріч «Моніторинг політик кризового реагування на COVID 19 у м. Краматорськ».

Разом з фахівцями Простору підтримки Карітасу та ініціаторкою зустрічі Олександрою Ворошковою, Радницею з питань ВПО в Донецькій області, були присутні представники Краматорської міської організації Товариства Червоного Хреста, ГО «Союз ветеранів АТО та їх родин «Поруч», а також ГО «Відповідальні громадяни».

Головним питанням зустрічі була консолідація зусиль з метою проведення якісного моніторингу заходів та політик, які використовуються в громадах для запобігання та протидії COVID-19. Дані будуть використані надалі для формування кращих практик, а в місцях, де буде виявлено порушення чи не ефективні дії – будуть запропоновані пропозиції щодо зміни. Багато роботи ще попереду, але початок покладено!

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/