Image

Тернопільському Карітасу – 25 років

0 Comments

Благодійному фонду “Карітас Тернопіль” – 25 років. На відзначення цієї річниці до обласної філармонії прийшли привітати люди, якими опікується благодійний фонд.

У заході взяли участь: Генеральна Секретарка фонду Дзвінка Чайківська та представники влади Тернополя та області.

Директор Карітасу Тернопіль отець Андрій Марчук каже, у фонді є 30 фахівців. Під їхньою опікою понад півтори тисячі людей з області. Їх забезпечують їжею, одягом та надають психологічну підтримку:

“У нас є соціальні педагоги, соціальні психологи, соціальні працівники. Маємо благодійну їдальню, яка щодня харчує 60-80 осіб і вже неодноразово кожен міг у цьому переконатися, то ж маємо на кухні двох кухарів, які щодня готують обіди для наших бідних і безхатченків. А також маємо додатковий проєкт “PRO Милосердя” – щопонеділка дванадцятьом особам ми завозимо до їхніх помешкань повноцінний благодійний обід”.

Тарас Пастушенко є соціальним працівником проєкту «Життя у повноті», у якому щодня беруть участь близько 10 осіб. Цей проєкт діє з 2016 року:

“Молодь має можливість щоденно приходити і перебувати в майстерні, – є ручна робота, є вироби з бісеру, які ми робимо. Ми спільно п’ємо чай, спільно молимося, спільно їздимо на різні екскурсії, в замки. У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці був такий літературний вечір – вони нас запросили і ми розказували про свій проєкт, розказували вірші” .

На святкування 25-річчя тернопільського «Карітасу» прийшов один з учасників проєкту “Життя у повноті” Сергій Пенов:

“Мені добре у цьому проекті і взагалі у “Карітасі”, тому що тут допомагають людям знайти справжніх друзів. Я зараз вишиваю ікону бісером, це моя друга робота”.

За словами керівника Карітасу отця Андрія Марчука, зараз є 12 проєктів, які втілює цей благодійний фонд. Один із них – “Cоціальне таксі” – автомобіль, спеціально обладнаний для того, щоб перевозити людей з інвалідністю.

Привітати працівників тернопільського “Карітасу” з Києва приїхала генеральна секретарка благодійного фонду “Карітас України” Дзвінка Чайківська:

“Для мене сьогодні це величезна подія – 25 років “Карітасу Тернопіль”, оскільки це три основоположних наших “Карітаси”, – це Франківськ, Тернопіль і Львів, власне тут були перші організації, вони були дуже потужні. Для нас “Карітас Тернопіль” – це залишається така колиска кадрів, тому що тут були перші працівники, які отримували комплексні навчання”.

Генеральна секретарка благодійного фонду “Карітас України” Дзвінка Чайківська каже, в Україні цей фонд діє у 22 областях. Вперше в країні його створили в Івано-Франківську 26 років тому. Заснований Карітас був у 1946 році у Німеччині. Головним завданням працівників благодійного фонду є допомагати людям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь