Фестиваль фарб Холі: Наповни життя яскравими кольорами разом з Карітасом!

Наших дітей мало чим можна здивувати, але все ж є розвага, яка не залишить байдужим жодну дитину. Це свято фарб Холі – яскравих, різнокольорових та абсолютно безпечних.

Проєкт «Стійкість та Розвиток» вирішив порадувати своїх маленьких бенефіціарів та провести літо і зустріти осінь динамічно, весело та кольорово. Саме тому в проєктних локаціях ми влаштували «Фестиваль фарб Холі».

Протягом свята діти заробляли талончики, які в кінці обмінювали на пакетики з фарбою. Більше талончиків – більше фарби! Діти брали участь в майстер-класі «Секретні записки», конкурсі переодягань, вікторинах, іграх, естафетах, танцювали запальні банси, долали смугу перешкод та робили слайми. Приємним сюрпризом виявилась можливість виготовити власноруч повітряну, наче хмаринку, солодку вату.

Дітвора і дорослі обсипали один одного різнокольоровими фарбами. Маленькі учасники по закінченню заходу отримали від проєкту «Стійкість та Розвиток» смачні солодкі подарунки.

Координатор проєкту Євген Кулік зазначає: «В цьому році формат проведення свят через карантин був змінений (кількість учасників до 25 осіб в кожній локації, захід проводився на свіжому повітрі, проведення температурного скринінгу учасникам, обробка поверхонь антисептикам та інше).Дуже важливим для нас, як для організаторів, було забезпечити дотримання карантинних норм, адже безпека учасників – надважлива».

«На нашому святі запальні веселощі почалися тоді, коли кожен отримав фарбу: повітря забарвилося в кольори веселки, і ніхто не міг пізнати один одного, тому що майже всі обличчя були розфарбовані в різні кольори. Сплески фарб і вибухи емоцій залишилися у дітей яскравим моментом в спогадах про Карітас», – розповідає соціальний працівник Ольга Волошина.

«В дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, хочемо, щоб вони росли здоровими і мали всі умови для всебічного розвитку. І наш святий обов’язок дорослих – зробити дітей щасливими. Адже діти – це майбутнє нашої країни, яке повинно бути щасливим. А свято для дітей – це привід для щастя», – запевняє психолог проєкту Мартиненко Марина.

Робота з дітьми в 6 населених пунктах (с. Званівка, с. Берестове, с. Верхньокам`янське, с . Орлівка, смт. Миронівський, смт. Луганське Донецької області) в літній період здійснюється в межах проєкту “Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України” Карітасу Краматорськ.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/