Image

Фахівці Карітасу Маріуполь надали допомогу студентам-ВПО

0 Comments

Фахівці Простору Підтримки продовжують надавати кризову допомогу людям, які опинились в кризовий ситуації через карантин, у зв’язку з COVID-19.

На цей раз до цієї роботи приєднались фасилітатори – представники громади «Ідія» розповіли, що студентів ПДТУ (Приазовський Державний Технічний Університет), які мешкають в гуртожитку університету, спіткала справжня гуманітарна криза.

Багато студентів – ВПО, більшість з них переселенці з буферної зони, та єдине джерело їх доходу – це стипендія або соціальні виплати, які рідко коли перевищують 1500 гривень. До карантину їм, як могли, допомагали родичі, але багато українців лишились постійного заробітку, тому втратили можливість надсилати кошти своїм дітям.

З кожним днем ситуація тільки погіршувалася, у Карітасі Маріуполь дізнались, що дехто зі студентів вже просто не має грошей навіть на базові продукти харчування.

Фахівці Простору Підтримки вирішили допомогти студентам, та надати продуктові набори, щоб на якийсь час закрити їх базові потреби.

Хочемо зазначити, що з деякими студентами у фонді вже були знайомі – дехто був волонтером Карітасу, хтось активно допомагав в соціальних проектах нашої громади «Ідія». Тому благодійники просто не могли пройти повз проблем людей, які і самі займають активну громадянську позицію, піклуються про соціальне життя нашої країни, але наразі самі потребують підтримки.

Дякуємо нашим постійним партнерам з МЕТРО – завдяки вам ми отримали можливість допомоги багатьом людям в цей складний час!
__
Центр розвитку громад та кризовий центр працюють в рамках проекту “Створення соціальних центрів для посилення можливостей подолання труднощів та розвитку потенціалу самодопомоги постраждалих від конфлікту людей і громад в Україні” за підтримки Карітасу Німеччини та Карітасу України.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь