Дослідження: Що змушує іноземців обирати Україну для міграції

У новому дослідженні від МОМ «Мігранти з неврегульованим статусом в Україні» соціологи з’ясували, що змушує іноземців обирати Україну для міграції.

Виявилося, що фактори виштовхування з батьківщини мають для них більше значення, аніж фактори привабливості України. Соціологи опитали 84 мігранти з 29 країн. Ще 93 людини з 32 країн заповнили анкету у соціальних мережах. Також було проведено експертні інтерв’ю з держслужбовцями, лідерами громад мігрантів, представниками неурядових та міжнародних організацій. Результати якісного дослідження не є репрезентативними з об’єктивних причин, однак вони виявили низку тенденцій.

Як свідчать відповіді опитаних, в Україну мігрують переважно вимушено: внаслідок військових конфліктів, загрози переслідувань та масового порушення прав людини, а також рівня бідності. Натомість обирати Україну мігрантів спонукають перспективи навчання, возз’єднання сім’ї або можливості роботи. Однак останній фактор тяжіння послаблюють низькі зарплати та складна процедура працевлаштування іноземців в Україні.

З текстом дослідження «Мігранти з неврегульованим статусом в Україні» можна ознайомитися за посиланням 👉http://bit.ly/НеврегульованіМігранти

Дослідження було проведено в рамках проєкту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS) за фінансування European Union in Ukraine на запит Державної міграційної служби України та підтримки МВС України, Державна прикордонна служба України, Національна поліція України, Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини, UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні, #Міжнародна_органзіація_праціInternational Labour Organization, а також Благодійний фонд “Рокада”, Десяте Квітня, Право на захист, Caritas Ukraine, NEEKA Ukraine.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/