Image

Правова допомога від Карітасу у Луганській області довела свою ефективність

0 Comments

Цього року у рамках проекту «Ефективне врядування і залучення громадян задля досягнення правосуддя, безпеки, захисту довкілля та соціальної єдності у східній Україні» до надання безоплатної юридичної допомоги населенню приєдналися спеціалісти Карітасу Маріуполь у трьох містах Луганської області – Щасті, Нижньотеплому та Станиці Луганській.

Створення цих пунктів на території сусідньої області – пілотний проект Карітасу Маріуполь, який за півтора місяця роботи довів свою необхідність та своєчасність. Фахівці-юрисконсульти за цей час вже отримали звернення від 138 громадян, що стосуються різних областей юридичного права. Основні категорії населення, що звернулися по допомогу до юристів – пенсіонери, вразливі категорії населення, одинокі матусі, учасники АТО, ООС та внутрішньо переміщені особи.

Станом на сьогодні вирішені наступні питання по зверненнях від громадян:

– Визнання права користування жилим приміщенням

– Встановлення факту належності правовстановлюючих документів

– Земельні питання та право власності

– Пенсійні та соціальні виплати

– Майнові права, спадщина, пільги та субсідії

– Стягнення боргу по сплаті аліментів та заборгованості по заробітній платі

– Відкриття підприємницької діяльності

– Питання встановлення факту родинних відносин, факту народження/смерті, розірвання браку, тощо.

Крім того проводяться консультації щодо отримання загранпаспортів, виїзду за кордон, профілактику щеплень, умов вступу дітей до навчальних закладів та пільг для абітурієнтів з Донбасу, виправлення помилок у судових рішеннях та документах. Постійно ведеться робота з органами місцевого самоврядування з ефективної розбудови територіальних громад.

«Цей пілотний проект для нас є новим та унікальним. Він охоплює територіальні громади, що розташовані майже впритул до лінії зіткнення, а це створює неабияку соціальну напругу. Людям тут не дуже просто жити, особливо в часи політичних, економічних та територіальних реформ. Існує багато питань і у влади, і в громадян, які потребують саме юридичної допомоги. Цей проект дає людям відчуття стабільності та безпеки, тому ми дуже вдячні «Карітас Маріуполь» за увагу до Луганської області», – каже відповідальна за сприяння впровадженню проекту від місцевого самоврядування Вікторія Нецвітайло.

Пункти надання правової допомоги працюють з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00

Контакти наших спеціалістів:

Ірина Попова (Станично-Луганська територіальна громада) – 050-405-35-47

Тетяна Горька (Нижньотеплівська селищна територіальна громада) – 050-405-35-42

Ігор Чубар ( Щастинська міська територіальна громада) – 050-405-35-50


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь