Image

Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки: як Карітас Івано-Франківськ збирає кошти для допомоги благодійній їдальні

Працівники та волонтери Карітасу Івано-Франківськ виготовляють стрітенські свічки, щоб допомогти благодійній їдальні. Свічки виготовляються з натуральної вощини.

Еко-соціальна ініціатива “Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки” працює в івано-франківському осередку Карітасу вже 4 рік поспіль.

Ініціатором екосоціальної ініціативи є Екобюро Івано-Франківської архієпархії УГКЦ. Акція організовується в рамках ініціативи УГКЦ “Нагодуй убогого”. Отримавши натуральну вощину, волонтери (серед волонтерів є і бенефіціари) разом з працівниками Карітас в цьому році впродовж 2 тижнів самостійно виготовляли 3500 стрітенських свічок аби допомогти потребуючим.

Свічки виготовляються з натуральної вощини. Для створення свічок не потрібно спеціальних навичок, тому долучитися міг будь-хто з волонтерів.

Кожного року зібрані кошти йдуть для потреби благодійної їдальні. В цьому році планується, що виручені кошти підуть на потреби благодійної їдальні франківського Карітасу, родин військових та загиблих захисників України.

Стрітенські свічки можна буде придбати на парафіях УГКЦ після 15 січня. Вартість однієї свічки – 40 гривень.

Сюжет про ініціативу зняв телеканал 402.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини