Image

Жителі села Киселівка на Миколаївщині отримали чергову партію дров

На закупівлю дров для 300 сімей Карітас витратив 4,5 мільйона гривень.

Жителька Киселівки Людмила отримала шість кубів дров. За її словами, у селі ще немає газопостачання, системи були пошкоджені внаслідок обстрілів. Опалюють будинок за допомогою пічки двічі на день.

“Я думаю, що цих дров нам вистачить до кінця зими. Зима не така холодна. Надіємося, що вистачить. Важко було в чому? У тому, що спочатку сильно стіни сирі були, хату натопити, розігріти неможливо було. І включали електричні прилади, і обігрівали й дровами, як могли обігрівали”, — говорить Людмила.

Місцева жителька Наталя отримує дрова від Карітасу втретє. Додаткові обігрівачі жінка не використовує.

“Я думаю, що це вистачить на багато, тому що нам зробили нову плиту з грубкою. І там іде не дуже багато дров. Хата глиняна, вона тепла сама по собі. Зимувати складно, тому що не в усіх плити є, не в усіх газ”, — розповідає жінка Суспільне. Миколаїв.

Загалом з однієї фури вивантажили понад 50 кубів дров. Їх розділили на вісім місцевих родин — кожній по 6,7 куба.

Тарас Павлюс, директор Карітасу Миколаїв, розповідає, що твердим паливом фонд планує забезпечити 300 домогосподарств. Допомогу надають пенсіонерам, людям з інвалідністю, багатодітним родинам та одиноким людям.

“Станом на 17 січня біля 230 саме домогосподарств отримали цю допомогу. На одну родину по нашому проєкту виходить 6,7 куба дров. Сьогодні ці дрова вони привозять до даної локації, і тоді вже на місці автомобілями розвозимо по домогосподарствах”, — розповів Тарас Павлюс.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини