Image

Як Марійку хотіли вкрасти

Викрадення дітей – це серйозний злочин та порушення прав людини, який включає в себе незаконне захоплення чи вивезення дитини без згоди одного або обох її батьків або законних опікунів. Шляхом викрадення іноді діти потрапляють у ситуації торгівлі людьми та експлуатації.

Торгівля дітьми є жахливим порушенням прав людини і злочином проти дитинства. Це включає в себе купівлю, продаж, обмін або вивезення дітей для експлуатації, включаючи сексуальну експлуатацію, примусову працю, жебракування, участь у війні та інші форми. Ось деякі важливі аспекти торгівлі дітьми:

Торгівля дітьми порушує основні права дітей, такі як право на життя, особисту свободу, освіту, сім’ю та захист від насильства. Торгівля дітьми часто пов’язана з економічними та соціальними проблемами, такими як бідність, безробіття, соціальна вразливість та відсутність доступу до освіти.

Торгівля дітьми часто виконується злочинними організаціями, які здійснюють обмін дітьми на міжнародному рівні. І тому важливо проводити просвітницькі та інформаційні кампанії щодо попередження торгівлі дітьми і залучати правоохоронні органи для припинення злочинів.

Діти, які постраждали від торгівлі, повинні мати доступ до психологічної підтримки, медичної допомоги та правового захисту.

Торгівля дітьми – це глобальна міжнародна проблема, і для її вирішення необхідна спільна дія державних структур, неурядових організацій та всіх громадян з метою запобігання цьому жахливому злочину і захисту прав та безпеки дітей.

Відео розроблено колегами з Карітас-Броди

Пам’ятайте, якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми, ваш обов’язок як громадянина /громадянки України повідомити цю людину про можливість отримати допомогу. Якщо дана ситуація відбувається зараз звертайтеся до Національної поліції України – 102.

Якщо даний злочин здійснюється (здійснювався) по відношенню до дитини, Ви маєте повідомити в поліцію та службу у справах дітей.

Щоб не потрапити у ситуацію торгівлі людьми, Ви можете отримати консультацію та допомогу за номерами телефонів у Вашому регіоні – https://caritas.ua/ccpat/

Карітас Київ:

E-mail: info@caritas-kiev.org.ua;

Тел.: (067)-108-00-52

Карітас Івано-Франківськ:

E-mail: caritas-ivano-frankivsk@ukr.net;

Тел.: (068)-322-49-77; (095)-024-62-16

Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії:

E-mail: caritasdroh@gmail.com;

Тел.: (067)-454-48-85

Карітас Одеса:

E-mail: caritasodessa@ukr.net;

Тел.: (095)-295-33-30

Карітас Чернівецької Єпархії

E-mail: caritas.chernivtsi@gmail.com,

Тел.: (095)-021-34-03

За мультфільм окрема подяка працівникам та бенефіціарам Карітас Броди


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donat

Categories: News | Новини

Залишити відповідь