Image

Вже третій рік Карітас України  надає комплексну гуманітарну допомогу постраждалим від війни людям в рамках проєкту  Emergency Appeal за підтримки Caritas Internationalis

Протягом двох попередніх воєнних років допомогою було охоплено понад 2 мільйони бенефіціарів по свій території України, включаючи новозільнені та прифронтові території.

Цього року команда з 11 місцевих організацій Карітасу проєкту  «Emergency Appeal 24»  запустила більш системну, ефективну, прозору роботу з надання гуманітарної допомоги, охопивши найбільш потребуючі і постраждалі від війни області і вразливі верстви населення. Особливу підтримку та увагу  отримають діти, люди з інвалідністю, багатодітні сім’ї, люди похилого віку та внутрішньо переміщені особи.

Команди проєкту Emergency Appeal працюють в найбільш постраждалих та зруйнованих внаслідок війни громадах Харківської, Сумської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, де забезпечуватимуть постраждале населення базовою гуманітарною допомогою та послугами гуманітарного захисту. Мешканці Харківської і Сумської областей, які змушені евакуюватися через  обстріли отримають спальники, гігієнічні  набори, продуктові набори для людей у транзиті.

У південно-східних областях здійснюватиметься дистрибуція питної води і роздача гарячих обідів. У Київській, Житомирській, Вінницькій та Кіровоградській області, як і в східних областях, активно працюють Кризові центри, які надають послуги  гуманітарного захисту для ВПО та постраждалим від війни (послуги кейс-менеджменту, кризового консультування, юридичного та адвокаційного супроводу, консультації психолога).

Також психосоціальний супровід дітей відбувається через «Простори дружні до дитини». Дані Простори працюють, дотримуючись всіх безпекових правил.

Нещодавно менеджерка проєкту Марія Цаповська з  командою  здійснила моніторинговий візит в Херсонську, Запорізьку та Донецьку області. Візит до Карітасу Херсон і  Карітасу Берислав мав на меті ще раз зафіксувати потреби населення постраждалого через підрив Каховської ГЕС та громад, що постійно страждають від ворожих обстрілів,  а також готовність і сформованість місцевих команд Карітасу Краматорськ, Карітасу Маріуполь та Карітасу Запоріжжя до  екстреного гуманітарного реагування.

Загалом, цього року, в рамках проєкту «Emergency Appeal 24» плануємо надати  допомогу понад 80 000 осіб.

_________________________________________________________________________________________

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини