Image

Відбулась робоча зустріч фахівці соціальних центрів Карітасу, що працюють з людьми з інвалідністю

0 Comments

26-27 листопада 2019 року, відбулась робоча зустріч локальних менеджерів, соціальних працівників та психологів проекту «Підтримка соціальних центрів Карітасу України у програмах для людей з інвалідністю в Україні».

За два насичених дні присутні вели дискусії із п. Ростиславом Кісем, керівником та юристом проекту «Лобістські заходи з реформування соціальної сфери Карітасу України 2018-2019» Карітасу Украни, щодо аналізу соціальних послуг денного догляду та соціальної реабілітації. Обговорювали також методики надання та правові акценти таких послуг.

Дана робота допомогла присутнім зрозуміти та визначитись, які саме послуги, згідно державних стандартів, можуть надаватись бенефіціарам із інтелектуальною недостатністю та іншими формами інвалідності.

Пані Олеся Криськів, клінічний психолог/керівник центру психологічного консультування «Простір надії» УКУ провела роботу щодо запобігання емоційному вигоранню працівників в роботі із людьми з інвалідністю, та навчила присутніх працівників соціальних центрів основам тайм-менеджменту.

У другий день зустрічі пані Ольга Маруда, заступник голови БТ «Джерела», м. Київ провела дискусію та ознайомила присутніх із наступними темами:

  • Сучасний стан забезпечення прав осіб із інтелектуальними порушеннями в Україні
  • Організація роботи з молоддю, яка має інтелектуальні порушення
  • Забезпечення послуг згідно з державними стандартами (детальний огляд стандарту денного догляду)
  • Функції надавачів послуг (соціальних працівників, педагогів, психологів тощо).
Categories: News | Новини

Залишити відповідь