Image

В Карітасі Одеса діє проєкт із запобігання торгівлі людьми

0 Comments

Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» у травні розпочав реалізацію проєкту «Запобігання торгівлі людьми, сексуальної та трудової експлуатації жінок і дітей»
Проєктом передбачена:
– інформаційна та просвітницька робота з протидії торгівлі людьми для підвищення рівня обізнаності серед груп найвищого ризику, а саме жінок і дітей.
– інформаційно-превентивна діяльність в районах області.
– ідентифікація потерпілих від торгівлі людьми, перенаправлення їх до суб’єктів Національного механізму в сфері протидії торгівлі людьми з метою встановлення офіційного статусу ПТЛ та отримання багатопланової допомоги.

Цільова група: безробітні, зокрема, жінки/дівчата, які стоять на обліку в центрах зайнятості; учні старших класів, ПТУ, інтернатних закладів Одеської області, діти з соціально незахищених сімей; посадові особи, представники Об’єднаних територіальних громад та районних адміністрацій.

Заходи проєкту в м.Одеса та Одеській області:
Проведення інформаційної роботи з розповсюдженням друкованої інформаційної продукції з номерами телефонів гарячих консультативних ліній по протидії торгівлі людьми (МОМ, Ла Страда, поліція, Карітас).
Проведення тренінгів /семінарів щодо попередження торгівлі людьми в Центрах зайнятості, навчальних закладах Одеси та області,
Організація та проведення одноденних семінарів по проблематиці торгівлі людьми для голів та представників Об’єднаних територіальних громад, представників районних адміністрацій, поліції, вчителів.
Надання індивідуальних та телефонних консультацій щодо безпечного працевлаштування за кордоном та уникнення ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.
Співпраця з державними та недержавними організаціями, суб’єктами Національного механізму в сфері протидії торгівлі людьми, з метою надання допомоги потерпілим від торгівлі людьми та трудової експлуатації.

Проєкт реалізується завдяки фінансовому сприянню Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Додаткова інформація за телефоном: 095 295 33 30, 048 704 00 45

Categories: News | Новини

Залишити відповідь