Image

У Стрию відбулись реколекції для парафій, що розвивають соціальне служіння

Упродовж двох днів в Стрийському Карітасі відбувались реколекції для команд із 8 парафій, що отримали гранти на реалізацію своїх проєктів в межах проєкту Соціального служіння.

Духовні науки для учасників провадив єпарх Стрийський владика Тарас Сеньків. В часі трьох наук роздумували над природою гріха, свободою вибору людини та вмінням любити Бога, ближнього та самого себе.

Окрім програми для духовного відновлення, учасники мали нагоду більше дізнатись про діяльність Карітасу, побувавши на локаціях, де здійснюється діяльність, зокрема у Будинках підтриманого проживання для молоді з інвалідністю. Була передбачена і культурна програма, відтак учасники побували на екскурсії визначними місцями Стрия.

Реколекції стали нагодою наповнитись, перезавантажитись і наповнитись ресурсом для тих, хто віддає частинку себе ближнім у потребі. «У християнському служінні завжди потрібно пам’ятати і дбати про його основу – віру в Бога. На наших зустрічах із парафіяльного соціального служіння ми завжди кажемо, що чинимо милосердя тому, що так нам заповів Господь. Віра в Бога і християнство є основою нашого служіння. Щоб воно не перетворилося на надання послуг, хобі чи світську філантропію, потрібне духовне підживлення», – підсумовує директор Карітасу Стрий о. Володимир Мамчин.

Учасники діляться, що реколекції справді допомогли перезавантажитись та відновитись – це те, чого дуже потребували. «Наше служіння потребує, щоб такі духовні науки відбувались часто, аби ми пам’ятали, що ми не лише фізично працюємо, але насамперед духовно підтримуємо потребуючих», – каже пані Ліда, учасниця реколекцій.

Проєкт «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіях» реалізується за підтримки CNEWA Canada та Renovabis.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини